La Côte Basque. Mijn 5 favoriete stekjes aan de Baskenkust in Zuid-Frankrijk.

Zoals je misschien al hebt gelezen ben ik momenteel op vakantie (joepie).

Afgelopen week was ik aan de haal in Biarritz, Bidart en Anglet aan de “Côte Basque” (west kust van Zuid-Frankrijk). De plek waar ik, voordat ik naar Maleisië vertrok, 3 jaar gewoond heb en waar ik toch wel mijn hart aan verpandt heb!

Heerlijk natuurlijk om weer terug te zijn, vrienden te zien en de verrukkelijke Frans-Spaanse sfeer van deze streek te proeven.

Letterlijk ook, want je kan hier ontzettend lekker eten (je zou haast denken dat ik alleen maar eet…en eigenlijk is dat ook zo…ik vrees dan ook dat er na de vakantie een blogpost verschijnt in de trend van: hoe kom je van je vakantie vetje af..haha)

Vorige week heb ik dus mijn favoriete stekjes aan de Côte Basque bezocht, de must see, must eat (vooral) en must do, mijn echte incontournables als ik er ben, vind je hieronder.

1. Quartier Des Halles, Biarritz

Mijn “stamwijk”! Hier vind je altijd bedrijvigheid, gezelligheid en dus ben ik daar ook vaak te vinden!

Rondom de overdekte markt vind je tal van leuke restaurantjes, cafeetjes, ijssalons en koffie-en theebarretjes .

R_img_5573.jpg

In de versmarkthallen vindt je allerlei regionale producten vaak regelrecht van de producent: vers gebakken broden, kazen, truffels, oliën, melkproducten, kruiden, groentes, vlees, pâté enzovoort.

Zalig om je boodschappen te doen in deze heerlijke authentieke, ouderwetse marktsfeer.

In de tweede hal (wel beter dat deze apart is.. want in deze hal heerst niet dezelfde lucht zal ik maar zeggen) vind je alle verse vis producten, oesters, kreeft en noem maar op.

Mijn felbegeerde portie oestertjes hebben ik gegeten bij Restaurant L’amiral (my favorite), nèt naast Les Halles.

R_img_5423

Alle restaurants rondom de markt serveren (’s middags) de oesters die regelrecht van de markt komen.

Tip: Iedere woensdag avond (in juli en augustus) kun je boven de vishal een tafel bevolken waar je je op de markt gekochte etenswaren op kan eten en drinken. Leuk om hier af te spreken met vrienden en je boodschappen ter plekke te nuttigen!

Meer info over deze top wijk in Biarritz vind je hier.

2. Bistrot de la mer, Biarritz

Een eerste klas lokatie en idem keuken tegen meer dan redelijke prijs. Een mooie menu kaart met visschotels, gegrilde vis gerechten, maar ook bijvoorbeeld een côte de bœuf voor één persoon (als je tafelgenoot toevallig niet van vis houdt en jij juist wel).

Wat leuk is is dat hier ook van te voren een lekker een aperitiefje kan nuttigen in de bar (wat ik dus ook niet kon weerstaan) op het terras onder het genot van een bord flinterdun gesneden regionale rauwe ham met gesmolten Baskische kaas erop.

En als cadeau (en een beetje geluk) krijg je er een prachtige zonsondergang bij! Pure bonheur!

IMG_5529.JPG

Voor de menukaart en meer info over deze bistrot kun je hier een kijkje nemen.

3. Lagunak Cabane, Anglet

Na een dagje strand kun je bij de Lagunak “strandhut” lekkere tapas eten met je voetjes in het zand. De kids kunnen gewoon lekker blijven spelen op het aangrenzende strand terwijl je geniet van de zonsondergang, een live muziekje en de bijbehorende gezelligheid.

Lagunak is een van de 3 “cabanes éphémères”die enkel bestaan in de zomer. Ze worden na het seizoen afgebroken en komen pas weer te voorschijn in het voorjaar.

Meer info over de Lagunak Cabane vind je hier

4. Le Marché de Quintaou, Anglet

Heb je zin in nog een reuze leuke en gezellige markt? Dan is de Markt van Anglet op het Quintaou plein (iedere donderdag en zondag ochtend…en dat al sinds 30 jaar!) een absolute aanrader.

Kleding, Baskische stoffen, tassen, regionale specialiteiten. Heerlijk om hier ’s morgens overheen te slenteren en links en rechts een lekker stukkie kaas, worst of pâté mee te pikken.

Hier vind je meer info over deze markt en verdere info over Anglet.

5. Le Sentier du Littoral – Het kustlijn wandelpad vanaf Bidart

En na al dat eten en drinken…dat geraamte een beetje in beweging!

Deze ruim 13 kilometer lange wandeling loopt langs de fantastische Baskische kustlijn. Je komt langs en door vissers dorpjes, leuke strandjes en prachtige natuur. Het pad gaat zelfs helemaal door tot Spanje als je wilt, maar voor mij (en mijn ongetrainde staken) was het zo al meer dan top!

R_bidart-cote-basque-2-2.jpeg

Meer informatie over deze wandeling en nog meer wandelroutes in Baskenland vind je hier

Maargy (1)

Wat is jouw favoriete vakantie stek? Ben je wel eens in Baskenland geweest? En wat vond jij ervan?


29 thoughts on “La Côte Basque. Mijn 5 favoriete stekjes aan de Baskenkust in Zuid-Frankrijk.

  1. Mijn schoonouders zijn mega grote fans van Frankrijk, met name Zuid Frankrijk. Momenteel zijn in Le Sentier du Littoral. Wij worden via de whatsapp vermaakt met waanzinnige foto’s en leuke verhalen.

  2. Wat een fijne blog, ik word er helemaal blij van! Ik houd zelf ook enorm van Frankrijk; ben bijvoorbeeld meermaals per jaar in Parijs te vinden. Tip Nr. 1 van je blog, Quartier Des Halles, daar ben ik ook geweest! Zo leuk daar!

  3. Wauw de baskenkust ziet er prachtig uit. Wat een schitterende natuurlijk, leuk strandtentje en ideaal die marktjes. Zo kun je ook nog thuis verse gerechten bereiden. Wij gaan ook met de kids naar Frankrijk! Ben helemaal verliefd op dit mooie land met vele verschillende landschappen en fijne sfeer. Baskenkust staat nu ook op mijn wishlist! 🙂

    1. Oh leuk dat ik je enthousiast heb kunnen maken voor deze streek, zeker de moeite waard en al helemaal met kinderen! Bonnes vacances alvast! Waar gaan jullie naar toe?

  4. De sfeer is er volgens mij altijd heerlijk! Ik ben twee keer naar Frankrijk geweest, maar nooit zo helemaal in het zuiden. De marktjes zijn sowieso geweldig. Leuk dat je dit deelt.

  5. Dit ziet er echt precies uit zoals ik me een Franse vakantie voorstel: heel veel écht lekker eten in een prachtige omgeving. Leuk dat je dit met ons deelt. Ben zelf nog nooit in Frankrijk op vakantie geweest, maar een aantal gebieden staan zeker op mijn verlanglijstje. Bijvoorbeeld de Provence, maar ook Baskenland en Parijs.

    1. Met plezier hoor! Het leuke aan Frankrijk is dat iedere streek echt zijn eigen karakter heeft! Maar ik ben echt super fan van Baskenland en ja eten…dat is echt wel iets bijzonders in heel Frankrijk haha

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.