Tips voor je e-visum Cambodja

Om Cambodja binnen te mogen heb je een visum nodig. Een e-visum Cambodja kun je vrij eenvoudig online regelen. Voordeel van een van te voren geregeld e-visum is dat je hiermee vaak snel door de immigratie heen kan. Zo ontloop je de vaak lange wachtrij voor de visa-on-arrival. 

Voorwaarde voor een visum voor Cambodja is wèl dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij binnenkomst in het land.

 

Hoe vraag je een toeristen e-visum Cambodja aan?

Via de officiële site van Cambodja E-visa Kingdom of Cambodia kun je makkelijk je visum aanvragen voor 36$, wat neer komt op zo’n 31€. Zorg dat je een scan hebt van een pasfoto zodat je die direct kan uploaden.

Zodra je alle stappen doorgelopen hebt en dus ook hebt betaald, krijg je via de mail je e-visum toegestuurd binnen 3 dagen (bij ons was dat zelfs dezelfde dag nog!).

 

Hoe ziet dat e-visum Cambodja er dan uit?

Hieronder zie je een voorbeeld van het e-visum. Je kan eventueel nog veranderingen aanbrengen als je reisschema is veranderd of iets dergelijks. Je gaat dan naar “check and change” op de hierboven genoemde site.

Dit formulier dien je 2 x uit te printen. De bedoeling is dat je er één uitknipt en in je paspoort vastniet (wel zo handig).  De andere geef je af bij de immigratie dienst.

 


e-visum cambodja
Voorbeeld van het e-visum wat je krijgt toegestuurd via email

 

Wat als je het e-visum niet kan of wil uitprinten (..of vergeet)?

Ik was (natuurlijk weer es) vergeten onze visa uit te printen. Het bleek niet zo’n probleem te zijn: we konden de email met e-visa gewoon laten zien op het schermpje van mijn telefoon.

De immigratie officier was dan wel verre van een warme persoonlijkheid in een indrukwekkend volgehangen uniform.. hij keek toch maar braaf op m’n schermpje wat ik steeds moest deblokkeren met m’n duim. Ik vond het wel iets hebben.. haha

E-visum Cambodja in Nederland aanvragen

De officiële e-visum site is uitsluitend in het engels. Doe je deze aanvraag liever gewoon in het Nederlands dan kun je een visum aanvragen via e-visums.nl. Hier bedragen de kosten€ 54,95. Je hebt het visum dan binnen 72 uur in je bezit 9meestal al eerder). 

Let op: als je e-visa intikt op Google staan er bovenaan vaak advertenties voor andere e-visa Cambodia sites, daar betaal je al gauw rond de 80$, dus let er even op ..toch zonde van het geld !

Waar kun je Cambodja binnenkomen met het e-visum?

Hieronder de luchthavens en grensovergangen waar je met dit e-visa  terecht kan. Je kan wel via elke plaats Cambodja weer verlaten

Hoe lang is je e-visum Cambodja geldig?

Het e-visum is een one-entry toeristen visum, dat wil zeggen dat je met dit visum slechts één keer het land kunt binnenkomen en 30 dagen mag blijven. Vanaf de afgifte datum is het e-visum 90 dagen geldig. Binnen deze periode mag je dus eenmalig Cambodja binnen om vervolgens maximaal 30 dagen in Cambodja te verblijven.

Hoe kun je verder een visum voor Cambodja aanvragen?

Er zijn natuurlijk ook andere manieren om een visum te verkrijgen:

  • Visa-on-arrival (op het vliegveld Phnom Phen of Siem Reap) Als je pech hebt, sta je wel even in de rij..
  • Bij een grensovergang van Cambodja
  • Of via de ambassade in het buitenland

 

 

Naar de Tempels van Angkor tijdens je bezoek in Cambodja?

Lees hier alles wat je moet weten voordat je de tempels van Angkor bezoekt!

 

 

 


 

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.