Tips & Tricks

Hoe krijg je verlepte sla weer tot leven?

Als jij net als ik niet van verspilling houdt kan deze tip je goed van pas komen !

Redden we wat er te redden valt!

Sla bestaat voor 90% uit water, verliest je sla dit dan wordt ie slap. Hoe kun je nou je krop sla weer tot leven brengen?

Heb je de tijd? Dan kun je de blaadjes voorzichtig losscheuren van het stammetje en in een kom leggen, besprenkel de blaadjes met wat water , even doormenegen en afdekken met een schone doordrenkte theedoek (of nat keukenpapier) en zet dit een paar uur in de koelkast. Dit kun je ook toepassen op verse kruiden (Peterselie, Koriander en Dille bijvoorbeeld, beter nog: ze op deze manier in de koelkast bewaren)

Heb je meerdere kroppen of haast? Leg de kroppen in hun geheel in een grote bak koud water met veel ijsklontjes en een snuf zout. Minstens een uur laten liggen, en je zal zien dat er weer leven in de spreekwoordelijke brouwerij komt!

Heb jij tips om toe te voegen?

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    CommentLuv badge

    %d bloggers liken dit: