6 dingen die je moet weten voordat je je bruine haar gaat blonderen

We hebben het allemaal wel eens. Je wilt gewoon eens iets totaal anders met je haar.

Als jij als brunette rondloopt met het verlangen naar een lekker blond koppie of golvende lange blonde surfergirl lokken, dan is het misschien handig even verder te lezen voordat je tot actie overgaat.

Eerst even dit:  ik ben geen kapster of kleurspecialist ofzo, ik doe gewoon al jaaaaren zelf mijn haar. Knippen, verven, blonderen, extensions en noem maar op .

Van nature heb ik kastanje bruin haar. (Met hier en daar een verdwaalde grijze haar boehoe) maar tegenwoordig ben ik zoiets als bronde (ideaal om de grijze indringers te camoufleren ook)

Ik ben ook helemaal blond geweest, ook ganzenpoep groen, stoplicht oranje en kanarieachtig geel en andere nog niet benaamde kleuren…

ja, want dat krijg je als je zelf gaat experimenteren met je kostbare haardos zonder kennis van zaken. We zijn nu zo’n 15 jaar verder en ik kan zeggen dat ik in ieder geval de grote lijnen in de vingers heb.

Ik ga je verder niet lastig vallen met de kleuren wetenschap dat laat ik graag over aan de specialisten op dat gebied. Nee, ik wil hier gewoon wat belangrijke ondervindsels geheel uit eigen ervaringenboekje delen:

 

1. Blondeer nooit je hele haardos in één keer

Je loopt waarschijnlijk al wat langer rond met je bruine haren, dus waarom die haast? Geleidelijk aan blonderen geeft mooiere afwisselende tinten en je haar heeft even tijd om bij te komen ook. Bovendien groeit je bruine haar vrolijk verder vanaf je hoofdhuid, wat een ontsierende schotelvormige plek vormt op je hoofd..really , niet echt super! Beter is te beginnen met highlights in verschillende kleuren blond, of een ombré (geleidelijk blonderen vanaf de punten)  Dat ziet er meteen al een stuk natuurlijker uit.

 

2. Je make-up aanpassen

Ja, je zou er misschien niet meteen aan denken maar als je haarkleur veranderd, staan sommige kleuren lippenstift of foundation die je normaal gesproken gebruikt ineens niet meer. Je gezicht verliest vaak wat aan diepte. Je  zal een beetje “een gezichtje” moeten tekenen met wat meer wenkbrauw en mascara.

 

3. De kleur van je kleding

Ook je kleding kleur keus moet even herzien worden. Afhankelijk van de blond toon die zich op je hoofd bevindt staan sommige kleuren beter dan andere. Bijvoorbeeld bij een meer warme, gouden tint blond moet je oppassen met gele, oranje en rode kleding en ook wit kan je er ineens uit laten zien als een vale theedoek. Wat bij mij altijd werkt is donker blauw, zwart, wijnrood en kaki groen. Dus weer een (goede) rede om te gaan winkelen, mijn zegen heb je!

 

4. Haarmaskers krijgen een vaste plaats in je agenda

En ja, na al dat chemisch geklieder zal je je van kleur veranderd haar moeten vertroetelen.  En dat echt vaak en met regelmaat. Hier kom je niet onderuit. Om te voorkomen dat je blond veranderd in een strobos (inclusief de strokleur), kun je het beste speciale blond maskers en shampoos gebruiken (of zilvershampoo, yep, die voor grijs haar). Dat haalt de gelige toon eruit. Check

 

5. Take it easy met stijl- en krultangen & föhnen

Vrij logisch tenzij je gezegend bent met super resistent haar (God bless you!) Door al die hitte raakt je toch al verminkte haar alleen nog maar meer beschadigd. Best thing to do: gewoon laten drogen en niet stylen..(maar dat doet toch niemand?)

 

6. Say goodbye to the swimming pool 

En last but not least.. die vakantie in dat prachtige resorthotel met tropisch zwembad kun je beter vergeten.  Voor geblondeerd haar is het zwembad namelijk one big NONO ! Grote vijand van je geblondeerde lokken is chloor! Of niet als je van een soort groene glans houdt.

Daarentegen bestaat er een regelrechte liefdesverhouding met de zee! Zeewater brengt je lokken to the next level zeker als je ze lekker laat opdrogen in de zon!  Ik zeg dus boeken die vakantie aan zee!

 

 

Heb jij nog andere tips ? Of wat is jou ervaring met blond?

 


 

3 thoughts on “6 dingen die je moet weten voordat je je bruine haar gaat blonderen

  1. Het is inderdaad een stuk slimmer om je haar in delen te blonderen, dan in één keer over te gaan naar blond. De fout die ik een keer heb gemaakt is om mijn haar een week voor koningsdag te blonderen, met als resultaat oranje haar. Was totaal geen succes!

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.