Review: Caudalie Resvératrol nachtcreme en Vinoperfect vlekken serum.

Het Franse cosmeticamerk Caudalie heb ik ontdekt in Frankrijk, bij de pharmacie.

Caudalie heeft, buiten bijzonder fijne natuurlijke verzorgingsproducten, ook een ontzettend goed marketing concept. Personeels leden van hun verkooppunten krijgen een soort ‘product informatie cursus’ waarin zij aanvullende informatie krijgen over de werking en toepassingen van Caudalie’s cosmetica lijn, heb ik me laten vertellen door een apotheek medewerkster.

Dit had ik een soort steekpenningen strategie gevonden als de producten inderdaad niet zo goed waren! Ik zie daadwerkelijk verschil! En dus is het juist prettig dat zij mij beter kunnen informeren.

Ook leuk om te weten: bij alle Caudalie produkten die je aanschaft, krijg je punten (dmv een code aan de binnenkant van de verpakking), die je op MyCaudalie.com kan invoeren en sparen om vervolgens gratis produkten uit te kunnen zoeken!

Wat betekent Caudalie?  [Kodali] is de meet eenheid van de tijd dat een wijn aroma in de mond blijft hangen. Hoe meer Caudalies hoe beter de wijn.

Altijd leuk om te weten.

Caudalie is in 1993 op een wijngaard in Bordeaux opgericht Door Mathilde en haar man Bertand. Zij ontdekte dat wijnstokken en druiven uitzonderlijke krachtige componenten voor de huid bevatten.

Alle cosmeticaproducten zijn op natuurlijke basis en zij hebben een reeks aan ecologische maatregelen voor verpakkingen en de productiecyclus. Hun Cosm’ethiek en e-Caulogie. Leuk gevonden en dus ‘groene producten’

Ik heb voor deze review geen enkele deal of producten toegestuurd gekregen.

Ik heb ik hieronder 2 bestsellers die ikzelf op de lange termijn getest heb even op een rijtje gezet.

Ik heb een peau mixte; een vettere T-zone en dus vaak last van mee-eters (wat is dat toch een smerig woord) op de neus en kin.

Wat wil ik dus van een crème ?

 • Geen glimmend effect
 • Poriën verkleinen
 • Anti rimpel en verstevigende funktie
 • Hydraterend maar niet vet
 • Egale teint

 

Caudalie Resveratrol [lift] Tisane de nuit

R_caudalie-res-main

Wat Caudalie ons belooft :

Crème die de huid ’s nachts regenereert: de trekken zijn strakker en ontspannen. De huid is steviger en voller, de teint straalt.

 • Regenereert en verstevigt de huid
 • Kalmeert en ontspant de trekken
 • Licht de teint op
 • Niet comedogeen

Getest en bewezen :

STRAKKERE HUID: 90%*

* Consumententest, % tevredenheid, 30 vrouwen, 28 dagen

Wat ik ervan vind:

Ik gebruik de Caudalie Resvératrol Tisane de nuit al bijna 2 jaar, dus ik kan je, zou ik zeggen, een gegronde mening geven over deze creme.

Het is een lichte nachtcrème die snel intrekt en erg lekker ruikt, maar niet te overdreven. De crème is niet vet en smeert goed uit. Zoals ik al zei heb ik een wat vettere huid en met andere cremes wordt ik vaak ’s morgens wakker met een glimmend, vet hoofd, bij deze crème heb ik dat totaal niet en mijn huid is ook niet droog of trekkerig.

Fijne lijntjes rondom ogen en mond verstompen, mijn huid voelt “lekker” en strakker. en ook op de lange termijn verstompen de wat diepere rimpels.

Na 2 jaar gebruik zie ik wat minder opvallend verschil in werking als in de eerste paar maanden, maar ik kom toch iedere keer weer bij mijn favoriete Caudalie Tisane de Nuit crème terug nadat ik iets anders wilde proberen..Ik los dit op om tegenwoordig serums onder de crème te gebruiken (Ik hou je ook daar van op de hoogte in een nieuw artikel ;))

Minpuntjes:

 • Bij de pot creme krijg je een spateltje, wat bij mij overal rond slingert in de badkamer en dus niet voor mij is weggelegd.
 • Geef mij maar de voorgaande verpakking in een handige en hygiënischere tube!
 • Op de lange duur zie ik minder zichtbare vooruitgang aan mijn huid, maar dat los ik op met doelgerichte serums die deze crème aanvullen.

Conclusie:

Een geweldig fijne, voedende nachtcrème die prima geschikt voor de wat vettere huid. Trekt de huid strak en ik sta ’s morgens op met uitgeruste gelaatstrekken en een gehydrateerde huid die niet glimt. Absolute aanrader!

 

Caudalie serum Vinoperfect stralende huid, anti vlekken

R_041-serum-vinoperfect-ambiance2015_1_3_1_2_1_1.jpg

Wat Caudalie ons belooft :

Dit serum tegen vlekken, dat zowel doeltreffend is als het de huid respecteert, is een wondermiddel dat het gelaat laat stralen en doet oplichten.

 • Corrigeert vlekken en voorkomt ze
 • Zorgt voor een gelijkmatige teint
 • Geeft de teint een sublieme glans
 • Oil-free en niet foto-sensibiliserende formule

Getest en bewezen :

83 % minder intense vlekken*
87 % stralendere en meer effen huid*

* Multi-centric clinical study carried out by 9 dermatologists in Spain and Poland on 60 women aged from 34 to 56 with phototype II to IV. Protocol: twice daily use of Vinoperfect Radiance Serum Complexion Correcting with evaluation and scoring by dermatologists on D0 / D45 / D90.

 

R_copy-of-summer-breaks.png

Wat ik ervan vind:

Dit is werkelijk een toppertje! Het serum wat in een glazen transparant flesje met doseer pipet, ruikt heerlijk fris. Ik had hier en daar wat donkere sproeten op mijn decolleté en voorhoofd en witte pigment vlekken rondom mijn ogen. Het gebruik van dit serum (anderhalve maand, ’s morgens en ’s avonds onder mijn dag- èn nachtcrème) is mijn teint weer compleet egaal. Het gebruik is zuinig aangezien je echt maar 3 a 4 druppeltjes nodig hebt. Je kan makkelijk doseren met het glazen pipetje en het serum is vrij vloeibaar en smeert heel makkelijk uit.

Buiten dat geeft het je huid echt een stralende ondertoon!

Minpuntjes:

 • Als het flesje bijna leeg is blijft er onderin nog creme wat je niet meer kan oppakken met het pipetje (net te kort)
 • De prijs. En gezien de prijs (rond de 45 euro), wil je niks verspillen en zal je het flesje om moeten keren om het laatste beetje te gebruiken. Ach ja..

Conclusie:

Ik raad je dit serum aan als je last hebt van donkere ouderdomsvlekjes of als je last hebt pigment oneffenheden. (Je moet het serum hiervoor wel consequent en minimaal 1 maand gebruiken). Tegelijkertijd profiteer je van frisse teint die je wèl na een week gebruik al ziet verschijnen.

Ik heb ook de Premier Cru lijn van Caudalie getest, vind de review hier

 

 

Heb jij Caudalie getest of heb jij een nog betere crème? Laat het weten!


 

8 thoughts on “Review: Caudalie Resvératrol nachtcreme en Vinoperfect vlekken serum.

 1. De nacht treatment lijkt me heerlijk, ook zeker omdat hij niet te vet is, want daar krijg ik snel puistjes van! Ik heb zelf ook redelijk wat Caudalie producten uitgetest en de sorbet dagcremes zijn mijn favoriete!

 2. Caudalie lijkt me een goed merk, want heb er al veel goeds over gelezen. Jammer dat die spatel overal blijft rondslingeren, maar ik geef toe dat dat bij mij ook gebeurd.
  Jammer dat goede producten ook wat meer geld kosten, dat houdt me vaak tegen om zoiets te kopen.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.