In de ban van Japan. 3 dagen Kyoto op de fiets!

Eén van de grote voordelen van wonen in Kuala Lumpur is wel dat dat je ook ontzettend makkelijk Kuala Lumpur weer uit kan en goedkoop de rest van Zuid- oost Azië kan bezoeken.

Zo hadden we besloten in de mei vakantie naar Japan te gaan.

Een kinderwens van ons alledrie werd verwezenlijkt en we zetten voet in Japan. In Kyoto om precies te zijn.

 

Kyoto. De voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan.

De wieg van de ziel van de Japanse cultuur.

De stad van honderd en één tempels, sushi, geisha’s, Wagyu beef en eeuwenoude tradities maar ook van gokhallen, drankautomaten op iedere hoek van de straat, plastic eten in restaurant vitrines en natuurlijk van Japanse toiletten.

Kyoto is eigengereid, vrolijk, mysterieus, bruisend, ronduit fantastisch en smaakt definitely naar méér!  I am in Love. Big time!

En wat is er nou leuker voor ons Nederlanders dan een nieuwe stad te verkennen op de fiets? Niets!  Dus…

Huur een fiets!

Je kan heel makkelijk fietsen huren bij verhuur bedrijfjes in de gehele stad. Je krijgt een er ook gelijk een fietskaart bij.

 

R_fietsen-in-kyoto.jpg

 

De fietspaden zijn vaak gedeeld met voetgangers en je rijdt links, maar meestal gaat het goed gewoon af en toe even uitkijken 😉 . Fietsenstalling vind je overal, deze is, in het centrum vooral, wel vaak tegen een kleine vergoeding.

 

R_japan-1432831_1920.jpg

 

Door de straten van Kyoto fietsen is ronduit za-lig en de absoluut de beste manier Kyoto te beleven! Hieronder waar wij zoal zijn heen gefietst:

Fushimi Inari Taisha Tempel

Wat een topper zeg!

Deze tempel ligt uitgestrekt op een 233 meter hoge heuvel en is toegewijd aan de Godin van de rijst en meer in het algemeen aan welvarendheid en zakelijk succes.

Vandaar dat deze shrine bestaat uit duizenden oranje poorten, ook wel Torii’s genaamd, die gedoneerd zijn door particulieren, bedrijven of families in ruil voor een gepersonaliseerde Torii waarin de familie- of bedrijfsnaam wordt gegraveerd alsmede de datum van plaatsing.

 

R_kyoto-1497846_1920 (1).jpg

Dat mag dan ook wel als je weet dat een normaal maatje Torii eruit gaat voor zo’n 400.000 Yen (3000 euro) en het grote model over de toonbank gaat voor 1,3 miljoen Yen (10.000 euro).

 

Ik heb zelf een miniatuur versie op de koelkast voor 5 euro 🙂

Deze 4 kilometer Torii’s staan zo dicht op elkaar geplaatst dat er een tunnel ontstaat en wat een heel aparte lichtval creëert.

In het begin van de wandeling is het nogal druk met bezoekers maar naar mate je verder loopt haken de meeste ook weer af en kun je eindelijk wat leuke foto’s maken en van deze prachtige originele Torii wandeling genieten.

Onderweg kom je langs een restaurantje en wat souvenirs winkeltjes en hier en daar een plateau waar de kleinere Torii’s worden geplaatst.

We hebben er al met al zo’n 4 uur over gedaan (ja want je moet ook hier en daar best even klimmen) om het gehele pad te bewandelen, je kan hier dus gerust een halve dag voor uittrekken.

Ik kan je zeggen dat ik ’s avonds in bed nog oranje zag, maar deze hele bijzondere wandeling is beslist de moeite waard!

Arashiyama

Arashiyama is een toeristisch dorpje in de groene buitenwijk van Kyoto gelegen aan de voet van de Arashiyama Mountains (=storm bergen). Het ligt op redelijke afstand van Kyoto centrum, en of je nou de trein, bus, taxi of fiets neemt, het komt allemaal neer op zo’n half uurtje reistijd.

 

R_kyoto-1229559_1920.jpg

 

De hoofdstraat (vol gepropt met (dure) souvenir winkeltjes) vormt tezamen met de Togetsu-kyo brug de voornaamste trekplek van ladingen toeristen.

Niet wanhopen, vervolg zo snel mogelijk je weg richting het (ietsjes minder bevolkt) bamboe bos met de Tenryu-ji tempel of nog iets verderop de rustige en indrukwekkende Adashino-Nembutsu-ji tempel. 

 

R_4517752714_bce1228113_b.jpg

 

Deze tempel heeft iets bijzonders, iets ècht aangrijpends. Hier staan namelijk meer dan 8000 boeddhistische beelden die ongeroerd zijn gebleven sinds het einde van de Heian  periode (vrede in Japans) van het jaar 794 tot 1185. Iedere beeld is dus een eerbetoon aan een overledene zonder familie. Je mag hier tegenwoordig geen foto’s meer maken uit eerbetoon voor deze heilige plaats.

Kinkaku-ji Tempel

Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij aankomst toch wel even een enorm WOW moment had! De zon scheen op de gouden tempel en het was een imposant gezicht zo midden tussen het groen. Heel onwerkelijk eigenlijk.

Je ziet tenslotte niet iedere dag een enorme gouden tempel in een prachtig aangelegde Japanse tuin.

 

R_img_4424.jpg

 

Totdat we de hoek om kwamen en de honderden toeristen eromheen zagen mekaar wegdringend voor het hek om selfies te kunnen nemen.

Ik kreeg er spontaan de slappe lach van. Om deze foto te kunnen maken heb ik werkelijk gebruik maken van een vriendelijk bedoelt elleboogje of zelfs knietje hier en daar haha

 

Gion buurt

R_andre-benz-250740.jpg

Wat is dit een heerlijke plek. We hebben hier veel vertoeft zowel overdag als ’s avonds, de restaurantjes, je kijkt je ogen uit.

Leuke winkeltjes en de kleine (minder drukke) steegjes,  en met een beetje geluk zie je (vooral ’s avonds) een geisha die schichtig door de straatjes loopt. Je gaat je hier ronduit terug in de tijd, waant je in een andere wereld. Betoverend!

 

 

Weten waarom Japan zo anders is? Lees het artikel: In de ban van Japan – 10 x dat kan (alleen) in Japan

 

Wat trekt jou zoal aan in Japan? Of wat juist niet?

 

18 thoughts on “In de ban van Japan. 3 dagen Kyoto op de fiets!

  1. Pingback: - Maargy.com
  2. ziet er wel gaaf uit! lijkt me allemaal wel indrukwekkend. Japan trekt me eigenlijk niet zo. Ik ga dan bijv liever naar Amerika. Dat is echt een droom

    1. Jaaaa! de Jatsuhashi! Rijstdeeg met allerlei smaken vulling, smelt op je tong! Ik ben met een apart artikel bezig over eten in Japan, want er zijn zoveel lekkere specialiteiten 😉

  3. In één woord ‘wauw!’, wat een prachtige locaties hebben jullie bezocht. Heel fascinerend om deze plekken te zien en te ervaren lijkt me. Die foto’s maken dat ik bijna een vakantie boek!

  4. Wow! Wat hebben jullie in drie dagen tijd veel kunnen bezichtigen. Leuk ook dat je een fiets hebt gehuurd! Ik vind die boeddha’s en de gouden tempel zo prachtig. Echt een onvergetelijke reis, lijkt me.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.