Maak schoonmaken leuk again! 8 gouden tips om er wat leuks van te maken.

Oké, laat ik maar meteen met de deur in huisvallen..ik heb een schurft hekel aan schoonmaken en heb dan ook een gigantische bewondering voor mensen die het heerlijk vinden (of tenminste die indruk wekken) om iedere dag door het huis te zwabberen, op te ruimen, te poetsen, dat je regelrecht met je gezicht tegen hun schuifpui knalt..zóoo”ik dacht dat hij openstond” schoon dat de ruiten zijn.

Ik heb altijd wel wat anders te doen.

Maar wat is een opgeruimd huis toch heerlijk! En dan hoeft het echt niet te lijken alsof mijn woonkamer regelrecht uit de laatste Ikea gids komt hoor, nee, ik ben al blij als het ongeveer schoon is, ik dingen terug kan vinden en een lege wasmand zie.

Dus aan de slag met deze gouden boen tips!

1. Maak een lekkere playlist op Spotify

De top 40, 50 of 60 of voor mijn part de allerbeste meezingers van André Hazes, in dit geval zijn alle middelen geheiligd! Bij voorkeur als er verder niemand thuis is dan.

2. Maak een soort van vage planning waarin je lekker kan afstrepen

Niet overdrijven, het moet leuk blijven, maar afstrepen geeft zo’n goed gevoel.

3. Zorg dat je een haarmasker en gezicht maskertje in huis hebt.

Ja, wat heeft dat nou met schoonmaken te maken? Niks, maar het is lekker ondertussen ook met jezelf bezig te zijn. Zoiets als mega efficiënt, 2 vliegen in één klap.

4. Neem een abonnement op Netflix!

Uitgezongen? Tijd voor rust. Zet je strijkplank voor de tv en begin aan die spannende serie. Hopen dat je genoeg te strijken hebt…

5. Investeer in goede schoonmaak middelen en materialen.

Ze bestaan! Middelen die je het schoonmaken,  ramen zemen en vlekken verwijderen gewoon echt veel makkelijker maken!

6. Heb je een hond? Die kan ook best een poot uitsteken.

Jij ruimt tenslotte zijn rommel toch ook op ?

R_animal-balai-astuce-e1499687061151

7. Ook de kids kunnen aan de slag! Hoort eenvoudigweg bij de opvoeding.

Mocht je enige tegenwerking voelen dan mag je ze natuurlijk gewoon chanteren. En voor de kleintjes is er een heel arsenaal aan snoezige huishoud spulletjes te koop. Voila. Schoonmaken is leuk joh koters!

En tenslotte: beloon jezelf en neem vooral de tijd om je zojuist geleverde uitzonderlijke prestatie te bewonderen.

Gefeliciteerd!  Je huis is weer puik en je geweten weer gerust gesteld.

You did something awesome today!

Maargy (1)

En jij? Hoe breng jij wat vreugde in dit noodzakelijk kwaad?


 

20 thoughts on “Maak schoonmaken leuk again! 8 gouden tips om er wat leuks van te maken.

  1. Het is niet mijn hobby, maar ik heb momenten dat ik het echt leuk vind. Helaas heb ik niet zoveel tijd ervoor om het te doen, er zijn nog veel leukere dingen die je kan doen en die ook meer opleveren.

  2. hahahaha heb je hond die kan ook z’n poot uit steken, ik ga helemaal stuk. Wist serieus niet dat die dingen bestonden. Ik heb zelf ook een hekel aan schoonmaken maar met een muziekje op is het eigenlijk zo gedaan

  3. Ik kreeg ooit een magneet met de spreuk:

    ” van het huishouden is nog nooit iemand ziek geworden, maar ik neem liever geen risico’s”

    Ik kan met muziek best lekker poetsen maar het is gewoon niet voor me weggelegd volgens mij

  4. Haha je hondentip, leuk!! Hier doe ik altijd kleine beetjes tussen de bedrijven door. Met een driejarige en een baby van drie maanden lukt het niet om in een keer door het hele huis te gaan helaas

  5. O ja ik heb hier ook zo’n hekel aan! Echt noodzakelijk kwaad. Ik zet inderdaad ook een muziekje aan en maak een to do lijstje. Tussendoor ook even een pauze nemen en weer door.

  6. Hahaha ik moest echt lachen toen ik dat honden product zag! XD Goed idee! Ik zal dan waarschijnlijk raar zijn, maar ik vind het echt heel leuk om schoon te maken. Het geeft mij daarna altijd een voldaan gevoel en wat rust in mijn hoofd.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.