Review Caudalie Premier Cru: de dagcrème, het elixir en de oogcrème getest.

Daar ben ik weer met mijn tweede review van enkele produkten uit, deze keer: de Premier Cru lijn van Caudalie.  Ik ben echt helemaal weg van dit merk en eerder schreef ik een review over de Nachtcrème Resvératrol en het Vinoperfect anti vlekken serum, in die review vind je ook meer informatie over het merk Caudalie.

Ik heb een peau mixte; een vettere T-zone en dus vaak last van mee-eters (wat is dat toch een smerig woord) op de neus en kin.

Wat wil ik dus van een crème ?

 • Geen glimmend effect
 • Poriën verkleinen
 • Anti rimpel en verstevigende funktie
 • Hydraterend maar niet vet
 • Egale teint

Produkten die ik deze keer getest heb zijn:

Caudalie Premier Cru, Het elixir, globale anti-verouderingsolie

177-premier-cru-elixir-ambiance_1-1.jpg

Wat Caudalie ons belooft:

Deze kostbare droge olie, een perfecte combinatie tussen zintuiglijkheid en efficiëntie, smelt samen met de huid voor een algemene inwerking tegen huidveroudering. De huid wordt gevoed, is gladder en straalt. Half olie, half serum: het bereidt uw huid perfect voor en vormt een aanvulling op de inwerking van uw crème voor een bewezen herstellend effect.
’s Morgens en ’s avonds 4 druppels aanbrengen op het gezicht, de hals en het décolleté, voor uw crème. De oogcontour vermijden. 99,5% ingrediënten van natuurlijke afkomst. Niet comedogeen. Getest onder dermatologische controle.

 • Voedt en maakt de huid glad
 • Licht de teint op
 • Bereidt de werking van uw crème voor en vult deze aan
 • Niet comedogeen

 

R_summer-breaks-4

Wat ik ervan vind:

Wat is dit een heerlijke droge olie. Zoals je misschien al weet heb ik een vrij vette huid, maar dit elixir, wat in een glazen pipet doseer flesje zit, maakt mijn huid niet glimmend, het trekt juist heel snel in en…wat ruikt het ongelofelijk lekker, gewoon een verslaving! Mijn huid is werkelijk stralend en gladder. Ik gebruik het voor de Premier Cru dagcrème, maar laat het elixir eerst goed intrekken voordat ik die ga smeren.

Minpuntjes:

 • De prijs (65 euro voor 29 ml.)

Conclusie:

Een heerlijke huid opwekkende droge olie, licht poriën verkleinend en prima geschikt voor een vettere huid. Het geeft je huid een stralend en glad effect maar geen anti-rimpel werking. Ik raad je dit elixir absoluut aan, van de geur en textuur alleen al krijg je goed humeur!

back to top

 

Caudalie Premier Cru, De creme La crème de la crème

137-premier-cru-ambiance_1.jpg

Wat Caudalie ons belooft:

De ‘crème de la crème’: even rijk als doeltreffend. Deze uitzonderlijke crème heeft een globaal anti-ageing effect waardoor de huid zichtbaar jonger wordt. De smeltende textuur maakt de huid fluweelzacht. De huid is perfect gehydrateerd, door en door hersteld en compacter. De rimpels zijn gladder, de gezichtscontouren steviger en strakker, de teint is stralend en egaal.
‘s Ochtends en ‘s avonds aanbrengen op gezicht en hals.

 • Regenereert en maakt de huid diepgaand voller
 • Strijkt rimpels glad
 • Herdefinieert de gelaatstrekken
 • Licht de teint op en maakt deze egaal
 • Niet comedogeen

 

summer-breaks-5

Wat ik ervan vind:

Dit is de crème, die ik na het Premier Cru elixir smeer, met de dezelfde betoverende geur. Het zit in een ondoorzichtig chic pomp doseer flesje (plastic). De zachte, een beetje dikke crème smelt gewoon in je huid maar is niet vet en laat mijn ook geen shining effect achter, ook niet in de zomer (voor mij een absolute voorwaarde, want ik woon in Maleisië en het is hier altijd warm, zo’n 30 graden, en als de crème te vet is zie ik er binnen een uur als een glimmende discobol). Je kan je bijna direct na het smeren verder opmaken.

Minpuntjes:

 • Het flesje is niet transparant waardoor je niet kan zien hoever je bent.
 • De prijs 106 euro voor 50 ml.
 • Het duurt een beetje voordat je resultaat ziet.

Conclusie:

Je moet even geduldig door smeren voordat je resultaat ziet, maar de aanhouder wint. Mondhoeken en gelaatstrekken worden inderdaad gelift na verloop van tijd. Een opvullend effect gaat daarmee gepaard. De geur is smashing en de creme is niet vet en trekt snel in.

Deze creme heeft een rijker zusje namelijk Premier Cru De rijke creme die meer geschikt is voor de drogere huid. Ik heb deze getest via en monstertje, maar was er gauw klaar mee, te vet en papperig voor een al “doorgesmeerde” vette huid 😉

back to top

 

Caudalie Premier Cru, De oogcrème

138-premier-cru-la-creme-yeux-ambiance_1_1.jpg

Wat Caudalie ons belooft:

Deze smeuiige crème biedt een algemene antirimpel werking evenals een onmiddellijk effect van schoonheid. Zonder parfum. Oogheelkundig getest.

 • De huid is glad en stevig
 • Wallen en kringen zijn vervaagd
 • De blik straalt een nieuwe jeugdigheid uit

Getest en bewezen :

-34 % minder diepe rimpels*
86 % minder wallen en kringen**

 

Wat ik ervan vind:

Een oogcrème eigenlijk zonder echt gejuich. Ik vindt deze niet zo lekker ruiken als de andere crèmes van Caudalie. Eerder een beetje muffe geur.

En ik ben ook niet weg van de wittige kleur die er rond mijn ogen ontstaat. Ik heb sowieso weinig last van donkere kringen, dus ik kan me voorstellen dat als je dat wèl hebt, je juist heel blij bent met deze crème. Mij geeft het een raar gezicht als ik de crème alléén onder mijn ogen smeer, dus neem ik mijn hele gezicht maar wat mee.

Tegen de ochtend oogwallen zie ik echt verschil, ik zie er frisser uit en de huid trekt glad en het “zakjes effect” trekt vrij snel weg. De oogcrème is niet vet, trekt snel in en is handig en zuinig te doseren door het pompsysteem.

Minpuntjes:

 • Ik zie geen verschil in de rimpeltjes rondom mijn ogen.
 • Het flesje is niet transparant, je kan dus niet zien hoeveel er nog in zit.
 • De geur is een beetje vervelend.

Conclusie:

Heb je last van donkere kringen en wallen, dan raad ik je deze oogcrème absoluut aan echter niet voor een anti rimpel werking.

 

Ik ben ondertussen de mix & mask van Caudalie aan het testen, dus binnenkort vind je hier ook weer een review over!

Vergeet niet on je te abonneren op Maargy.com voor de updates!

 

Meer informatie over Caudalie en verkooppunten in Nederland vind je hier.

Heb jij een Caudalie produkt getest of welke creme zou je graag willen testen?

 

back to top

3 thoughts on “Review Caudalie Premier Cru: de dagcrème, het elixir en de oogcrème getest.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.