Tattoo or not to tattoo. Jouw mening please!

Het is weer zomer en dan zie je ze overal weer tevoorschijn komen…tatoeages!

Zelf heb ik (nog) geen. Maar als ik dan zo rondkijk komt de tattoo kriebel weer boven. Wel doen, niet doen. Ik vind het bij andere vaak zo prachtig staan!

De tatoeage heeft tegenwoordig allang niet meer dat grunchy imago van 40 jaar geleden. Destijds werd een tatoeage geassocieerd met badboys en rocksterren of  allebei. Gelukkig is dat vandaag de dag niet meer het geval.

De oudste tatoeage die werd gevonden op menselijk gemummificeerde huid, was die van Ötzi de ijsman, gevonden in 1991 hij leefde zo’n 3300 jaar VC, dus geen waarschijnlijk geen hardrocker, misschien wel een badboy? Who knows haha.

Het woord tattoo komt van het Tahitiaanse woord tatu, wat iets markeren betekent. Deze markeringen werden van oudsher gebruikt om iets aan te geven, van welke stam je was, je naam, politieke of sociale rangordes en dergelijke.

Tegenwoordig vinden we het nog steeds leuk om ons huidje een blijvend kenmerk mee te geven. Een definitief teken van een belangrijke gebeurtenis, een geboorte, een huwelijk, een afscheid, een statement.

Of een plaatje wat je mooi vindt, wat je aangrijpt. Het gaat vaak om iets wat ons veranderd heeft, wat je raakt, je op een ander spoor heeft gezet. Een aangrijpende verandering in of van je leven.

Iets bigs.

Dat is nou precies de rede waarom het mij zo trekt. Maar ik heb misschien zoveel belangrijke veranderingen en gebeurtenissen meegemaakt (wie niet..?) dat ik het moeilijk kiezen vind. Denk ik.

Kom ik bij mijn eerste twijfel:

Wat wil ik tatoeëren ?

Wat in hemelsnaam wil ik de rest van mijn leven op mijn velletje zien? Geen flauw idee.

Ik hou van af en toe mijn woonkamer veranderen, dingen vervangen voor een frisse wind, ik hou van afwisseling. Echter een tattoo is een eenmalige verandering, daarna zit ie erop en kan ie er niet (zomaar) meer af en dat is ook niet de bedoeling van een tattoo natuurlijk.

Help, denk ik dan. Het moet dus echt iets zijn wat me nooit gaat vervelen. Iets met een vleugje humor? Iets wat ikzelf heb getekend (danger!) Iets mysterieus?

Waar moet ie vervolgens komen?

Als ik me laat tattoëren in mijn nek of rug, is probleem 1 meteen opgelost. Ik wordt er dan niet iedere dag meteen mee geconfronteerd. Er zijn een aantal plekken die wel mijn voorkeur hebben en daar hoort achter in de nek bij. Of op de voet aan de zijkant. Of rondom mijn bovenarm.

en..blijft het daar dan bij?

Ik heb de afgelopen tijd redelijk wat documentaires bekeken over de tattoo en iedereen is er zowat unaniem over: als je eenmaal één tatoeage hebt, wil je er twee en terwijl de inkt nog niet droog is lig je al aan de derde te denken en zo voorts. Is dat nou werkelijk zo?

Heel graag hoor ik jouw mening hierover! Als ik al ongeveer zo’n 20 jaar over mijn eerste huidversiering doe, zal ik dan vervolgens echt na 1 jaar alweer de tweede willen zetten? Bestaan er mensen die er maar één hebben?

Wat is de rede van jouw eerste tattoo? Welke plek op je huid heb je gekozen en waarom juist daar?

Of natuurlijk waarom heb je er géén?

Alvast bedankt voor je reactie, je advies, jouw menig!

 

 

 

foto @Atikh Bana


 

17 thoughts on “Tattoo or not to tattoo. Jouw mening please!

  1. Ik hou zelf niet van tatoeages, dus ik zou je geen advies kunnen geven :). Wel zou ik er zeker van zijn dat je er echt eentje wilt en dat je ook helemaal tevreden bent met de afbeelding. Bij twijfel vooral niet doen, haha. Succes met je keus!

  2. Ik heb er geen, maar een eneke tatoo vind ik wel mooi. Maar meerdere weer niet. En omdat ik zelf niet kan kiezen wat dan mooi is, en mooi blijft, begin ik er niet aan. Overigens staat mijn man er ook niet bij te juichen als ik het zou doen….

  3. Ik heb geen tattoos en zou ze ook niet echt willen. Misschien een hele kleine minimalistische, maar ik ben heel erg van de afwisseling. Ik ben daarom ook bang dat ik het na een tijdje niet meer mooi vind haha, dus ik laat het meer zo 🙂

  4. Vind het prachtig! Maar dan wel als mensen iets laten tatoeëren dat bij ze past. Denk dat als je met een hype meegaat, je altijd spijt krijgt. Althans, dat is mijn gedachte wanneer ik iemand met een Spice Girl prikkeldraadje om zijn of haar bovenarm zie rondlopen. Mijn eerste (en vooralsnog enige) tattoo is de naam van mijn dochter met daaronder het teken voor Love in het Japans, boven mijn linkerborst. Ik wil graag beginnen aan mijn rechterarm, maar moet voor mezelf nog wel precies weten wat en hoe. In elk geval iets in Japanse stijl, omdat ik dat heel mooi vind.

    Als je graag wil en niet weet wat, kijk dan vooral lekker rond op internet en laat je inspireren door anderen. Misschien wil je wel een belangrijke gebeurtenis in je leven laten vastleggen of juist iets symbolisch, waardoor je je krachtig voelt?

  5. Ik heb er nog geen idee. Ik heb er lang over nagedacht en ik zou er wel een willen. Maar ik ben te perfectionistisch. Ik vind niets goed genoeg en ik denk dat het me ook snel ga vervelen.

  6. Ik heb 5 jaar geleden mijn eerste genomen, 3 kleine vogeltjes op mijn pols. Ik wilde hem juist op een plek waar ik hem altijd kon zien. Voor mij is het een permanente herinnering om het leven niet te serieus te nemen en dingen los te laten waar ik geen invloed op heb. Ik ben er nog steeds heel blij mee en kan me niet voorstellen dat ik er ooit spijt van krijg. Inmiddels heb ik 2 maanden terug mijn tweede gezet. Ik had nooit gedacht dat ik er nóg een zou zetten, maar mijn eerste voldeed niet meer. Ik heb er nu een op mijn ribbenkast, ook een kleintje. Ik heb heb zelf ontworpen, een pijl met 3 elementen die staan voor: Volg je dromen/hart, blijf bij jezelf en laat je door niemand tegenhouden. De high die ik had van mijn eerste tattoo is niet hetzelfde geweest als bij mijn tweede, maar dat komt misschien ook omdat ik hem niet continue zie. Als ik een derde zet (en heel erg ik denk daar wel over, hoewel ik dat wel pas over een paar jaar zie gebeuren) dan wil ik hem denk ik weer op een plek waar ik hem zelf ook zie.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.