Vakantie! 

Nog een paar dagen en dan gaan de koffers en ik richting Frankrijk. Het land waar ik vanaf mijn 25e heb gewoond. Ik ben nu bijna precies één jaar geleden vertrokken vanuit Zuid Frankrijk om diezelfde koffers in Maleisië neer te zetten .

Een heel jaar ben ik niet meer terug geweest en ik vind het toch best wel spannend.

Ik heb er onwijs veel zin in om mijn vrienden en familie(de belangrijkste wonen namelijk ook in Frankrijk) weer te zien ook al weet ik dat dit ook best een vermoeiende “vakantie” zal worden.

Bijkletsen wat gepaard gaat met het nodige eten en drinken tot in de kleine uurtjes..

Hierdoor zal tijd vinden om te bloggen misschien een tikkeltje moeilijk worden maar dat komt na de vakantie weer helemaal goed!

Tijd om even terug te kijken (tussen het inpakken van de koffers door) en de balans op te maken.

Wat heb ik nou het meest gemist het afgelopen jaar?

Buiten vrienden en familie de ruige kust van Baskenland (niet dat de witte stranden en palmbomen me de strot uit hangen hoor) zijn er toch enkele dingen waar ik gewoon “heimwee” naar heb en die in Maleisië simpelweg anders zijn:

1. Je moet ervan houden maar (en ik ben er zo een): Oesters!

In Azië hebben ze er een handje van oesters te grillen met allerlei kruiden, ook prima maar geef mij maar gewoon met citroen en een glas koude droge witte wijn.

R_delicious-1835848_1920 (1).jpg

 

2. Een gewone openlucht winkelstraat.

Met leuke winkeltjes met kleding die tenminste past! Er zijn veel leuke kleine winkeltjes maar die hebben ook wel erg kleine Aziatische 38 maten zijn echt niet draagbaar, in ieder geval niet voor mijn 175 cm!

3. Autorijden

Dat heb ik al een jaar niet meer gedaan. Help! Ik ben bang dat ik vergeten ben hoe het moet of dat ik links ga rijden. Als het net is als met fietsen dan moet het gaan lukken..op hoop van zege!

4. Mijn stam kroeg(en)

En ja die vind je natuurlijk nergens anders. De kroeg waar je gewoon naar binnen kan lopen en je drankje zowat al klaarstaat.

R_bar-1617190_1920 (1).jpg

5. Een frisse wind

Ja, gek dat je dat kan missen eigenlijk haha. Altijd 30 graden, warm en vochtig is heerlijk, maar af en toe een lekker fris windje (van 25 graden dan he ;-)) is toch ook wel lekker.

6. Lange zomeravonden!

In Maleisië komt de zon op rond 7 uur ’s morgens en verdwijnt rond 7 uur ’s avonds. Iedere dag. Het hele jaar door. En dan mis je dus wel eens een lange zomeravond die je eraan herinnerd dat het zomer is!

Al met al dus echt wel overkomelijke gemissen, toch? Als je verhuisd pas je je gewoon aan en voor de dingen die je mist komen er weer nieuwe in de plaats. Dat houdt het spannend, afwisselend en jezelf wakker!

 

Wat mis jij aan thuis als je wat langer weg bent?

 

5 thoughts on “Vakantie! 

  1. Ik weet nog dat wij terug kwamen van Australië dat ik het heerlijk vind dat we weer langere avonden hadden. Ik kan me zo voorstellen dat het autorijden weer wennen zal zijn na een jaar! Succes en fijne tijd!

    1. bedankt! Ik heb er zo’n zin in! En ik ga er lekker van genieten van die lange avonden 😉 en ik hou jullie wel op de hoogte hoe het is gegaan met autorijden haha

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.