Objectief: -3 kg vakantie pret. Even aan de lijn

Yep! De vakantie was HEERLIJK! …en dat letterlijk en figuurlijk!

Nadat ik gisteren avond mijn koffers weer thuis neerzette ben ik vanmorgen maar gelijk even de schade gaan bekijken op de weegschaal +3 kg…is dat alles?

Behalve ook een mega jetlag, vandaar dat ik nou midden in de nacht dit artikel zit te tikken haha

Voor ruim één maand vakantie in Bourgondisch Frankrijk , met veel en lekker eten zonder ook maar enige sportieve activiteit vind ik deze 3 vakantie pret kilootjes dan toch wel meevallen.

Mijn “ik voel me lekker” gewicht ligt tussen de 60 en 62 (dan pas ik ook zonder moeite in heel mijn garderobe by the way)

Aangekomen bij 63 kilo voel ik me wat minder prettig en 64 is gevarenzone (en garderobe alarm zone) waar ik nu in zit met 64,5 kg.

Daarboven voel ik mezelf gewoon minder lekker in mijn vel en trek ik ff aan de rem. Althans, dat probeer ik.

Tijdens de vakantie voelde ik al wel enige weerstand van mijn (toch al strakke, maar gelukkig enorm elastische) spijkerbroek.

Ik was zo blij dat ik die ’s avonds weer uit kon trekken, ik kon eindelijk weer normaal ademhalen zeg maar haha.

Die heb ik dus de rest van de vakantie gewoon niet meer aangetrokken. Probleem ook opgelost.

Maar inmiddels is de vakantie voorbij. En hoe kom je van die 3 kilo souvenirs af?

Geen flauw idee, maar het liefst zsm, dus maar alvast beginnen met het oppakken van:

De bescheiden checklijst van mijn vaste gewoontes:

 • 1,5 liter water drinken per dag, waarvan altijd één ruim glas koud water voor iedere maaltijd en een bij het opstaan (voor de koffie)
 • Geen suiker maar zoetjes
 • Niet snaaien!!  (proberen dan)
 • Een paar koppen groene thee per dag (liefst 1 liter homemade Iced Green Tea)
 • (Tijdelijk) even geen aardappelen, brood, rijst, pasta etc. (wel veel groente!)
 • En de beweging er weer in!

En vooral: GEEN stress, maar wel hoopjes vastberadenheid!

Aangezien ik natuurlijk niet weet wanneer ik m’n eerste kilo gedag moet zeggen (goed werk heeft tijd nodig 😉 ), schrijf ik een update zodra er een kilo vanaf is.

Ben jij ook even aan de lijn na de vakantie? Laat gerust weten, misschien kunnen we mekaar allemaal een handje helpen en motiveren! 😉

Maargy (1)

23 thoughts on “Objectief: -3 kg vakantie pret. Even aan de lijn

 1. Ik wil ook graag een paar kilo kwijt maar ik ben een echte bourgondier en het lukt gewoon niet. Ik probeer wel alles met de fiets te doen en natuurlijk gezond eten maar ik houd zo van een kaasje, bitterbal en wijntje hahaha

 2. Na de vakantie is het toch wel weer even lastig om om te schakelen naar gezond eten. Ik herken het heel erg, maar ik ga toch vaak naar de sportschool. Ik probeer op vakantie ook wel even te sporten als het kan 🙂

  1. Wat goed dat je sporten vol kan houden tijdens vakantie! dat lukt mij gewoon niet (ondanks de goede voornemens en bergjes sportkleding in m’n koffer haha) En ja…ik mis de versgebakken croissant van m’n moeder ’s morgens! (m’n moeder ook hoor hihi)

 3. Goed bezig! Heel normaal dat je na de vakantie aangekomen bent en opzich valt 3 kilo inderdaad mee! Ik ga nog op vakantie over een paar dagen, dus ik ben benieuwd, haha! Leuke blog! Als je even kort tijd hebt zou het super zijn als je mij terug zou willen volgen en even een kijkje zou willen nemen op mijn net nieuwe blog 🙂
  Xx, Laura

 4. Ik doe eigenlijk nooit aan lijnen. Ik probeer altijd gezond te eten. Mijn probleem is de regelmaat. Ik heb bijvoorbeeld nu nog steeds niets gegeten… zo slecht van mij… :S

  1. Gaat je lukken!! Misschien zetmeelhoudend eten laten staan, zo af en toe, is dat een idee?…zijn vaak gecamoufleerde suikers en dan kun je toch af en toe lekker gewoon je zoetigheid eten, zonder schuldgevoel 😉

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.