Pile of 3D Snapchat Logos

Column | Waarom het helemaal goed komt met cyber pubers!

Wij als analoge ex puber generatie vinden de huidige jongeren vaak egoïstisch en ongeïnteresseerd. We klagen over de laksheid van deze hedendaagse puber. Deze vereenzamende ziel voorover gebogen over de nieuwste electronica.

Deze niet bomen klimmende, buiten banjerende tweevoeter.

Die jeugd van tegenwoordig, wat moet daar van terecht komen?

Nou, ik denk eigenlijk best veel!

Het zou zomaar kunnen dat deze tieners in feite barstensvol innovatieve en baanbrekende ideeën zitten.

Zij hebben onze grenzen allang verlegd.

Wanneer ze dat precies gedaan hebben is me een raadsel, maar waarschijnlijk in hun slaap. Vermoedelijk worden hun hersens gedefragmenteerd als ze liggen. Dan word de boel opgeruimd en wordt er plaats gemaakt voor nieuwe gegevens.

..Werkte dat ook maar zo voor hun kamers…zucht

Deze wel bekabelde cyberpubers zitten vol kennis & wijsheid.

Zij kunnen jou uitleggen hoe je een film kan downloaden. Gratis. Snel. En zonder virus. Hoe je je smartphone kan hacken. Hoe je gratis geheugen kan vrijmaken. – Altijd handig een beetje extra geheugen als je ouder wordt – En zelfs de gebruiksaanwijzing van je nieuwe smart TV heb je niet nodig. Die zit (of ligt) naast je op de bank..

Ze leren sneller dan dat jouw Iphone batterij leeg loopt.

Alles wat nieuw is hebben ze zo onder de knie, voor hen is het zoo logisch. Ze komen. Ze leren. En ze gaan. Rusten (het blijven pubers).

Zij hebben een ingebouwde newsfeed

Hypes, hits, trends en de laatste ontwikkelingen. Je hoeft er de deur niet voor uit, geen televisie voor aan te zetten en geen glossy tijdschrift voor aan te schaffen.

Deze komen (of je nou wilt of niet) tezamen met je puber door de voordeur binnengerold.

Zij hebben een eigen digitaal ontwikkeld

Dab, Dub, Clash, Streak.. Geen flauw idee? <Thug life> ! Je leert woorden waar de “VanDale nieuwe woorden lijst” een puntje aan kan zuigen.

Ze ontwerpen uitspraken met brio, spelen met taal en dan begrijpen ze mekaar onderling ook nog.

Zij verspillen geen tijd met overbodige letters en zinnen. Straight to the point. Zo houden ze weer tijd over om andere dingen te doen.

Zoals liggen bijvoorbeeld. <Swag>.

Waarom het helemaal goed komt met onze cyber pubers

De puber is je levende TO DO app met alarmsysteem

Nooit, maar dan ook nooit zul je meer vergeten de was op tijd te doen. De boodschappen voor het eten van vanavond, de koelkast aan te vullen en op te tijd eten, want je zal hier vriendelijk doch dringend één, of meerdere persoonlijke notificaties van krijgen.

Zij zijn creatief met een camera 

Waar wij het waren met kurk..zijn zij het met Snapchat, Insta en Musical.ly. Zij maken selfies als geen ander. Zij zijn een onuitputtelijke bron van originaliteit, talent en humor.

Tenslotte..

Onze whizzkids lijken in onze analoge ogen wel hun tijd te verdoen met hun mobieltjes en computers maar ondertussen bereiden ze zich voor om hun nog lege SD kaart op te vullen met eindeloos veel kennis.

Zij kennen het geheim van een Buzz. Marketing tools en strategieën. Communicatie management, branding en image strategy, ze zijn zich daar dan misschien nog niet van bewust. Dat wat zij doen op 15 jarige leeftijd, in “het echte leven”  zo ontzettend interessant klinkt.

Maar dat, dat komt later. Na Snapchat. Er is hoop..!

Maargy (1)

 

Nog zo’n artikel als deze? Of even checken of je wel degelijk een puber in huis hebt?  Klik dan hier voor meer!

 

Foto credit: @Natanaelginting – freepik

25 thoughts on “Column | Waarom het helemaal goed komt met cyber pubers!

  1. Ach, het is niets nieuws dat de oude generatie zich zorgen maakt over en afgeeft op de jongere generatie. Maar dat de jeugd van tegenwoordig meer verstand heeft van techniek valt echt vies tegen. Ze weten misschien hoe ze het moeten gebruiken, maar ze weten veel minder goed hoe het werkt. Da’s het verschil tussen kunnen stofzuigen of de stofzuiger repareren of nog beter er zelf eentje in elkaar knutselen.

    Ik ben sowieso niet bang dat de jeugd niet met applicaties om zou kunnen gaan. Ik zie problemen op fijne motoriek, doordat een oudere generatie denkt dat toekomstige generaties niet meer met de hand hoeven te schrijven of tekenen. De problemen waar de jeugd van nu in de toekomst voor komt te staan, is altijd de ellende die de oudere generatie voor hen achterlaat.

  2. Zelf heb ik nog geen kinderen, maar ik merk het wel met mijn neefjes en nichtjes. Ze zijn inderdaad beter op de hoogte van de nieuwste apps en hoe je bepaalde dingen voor elkaar krijgt. Toen ik jong was had ik hetzelfde, maar helaas leren je hersenen niet meer zo snel als je oud word.

  3. Het is hoe je het bekijkt. Bij mijn op school zijn telefoons in de gangen verboden. Leerlingen staan naast elkaar en te appen. Dus het heeft zeker ook negatieve effecten, maar ik ben zeker voorstander van digitalisering maar dan met mate 🙂

    1. Mee eens! TE is nooit goed natuurlijk en niet alleen de jeugd, ook oudere zitten veel te vaak op hun telefoon (ikke ook ..oops 🙁 )

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.