Help ..ik ben jarig! 

Zo één keer per jaar zit er een dag tussen waar ik eigenlijk gewoon echt niks mee heb. Ik word, sinds ik lang en breed de 30 gepasseerd ben, altijd een beetje wee als mijn verjaardag eraan komt.

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dol op feestjes, maar op de één of andere manier niet zo op deze.

De tijd is zo’n beetje voorbij dat ik me verheugde op mijn nieuwe kleren en cadeautjes. Badzout en -parels, fotolijstjes en glitter stiften. Of een stoomstrijkijzer als cadeau van mijn (toenmalige..lijkt me duidelijk haha) vriend. Die zou hij nu dus naar zijn hoofd geslingerd krijgen.

Heeft het te maken met  ouder worden?  Met het lang zal ze leven?  Dat beter een jaar-minder-zal-ze-leven zou moeten zijn? Het vervelende hieperdepiep. Hieperdepiep??? In de Gloria?  Zij leve hoog?  Moet dat nou?

Ik hou van spontaan. Ongedwongen en gemakkelijk.

Het vreemde aan verjaardagen is dat juist de mensen om je heen het willen vieren voor jou. Zij bekokstoven de plannen, de verassingen en eten de taart. Zij willen jou een plezier doen met hun bezoek. En eerlijk gezegd.. is dat dan ook wel weer een hele leuke eer en een zalig gevoel!

Zo was ik een paar jaar geleden ziek op mijn verjaardag. Toeval?

Geen idee.

Ik zegde mijn geplande feestje voor ’s avonds af en bleef lekker in mijn bed. Met een verschijning die uitstekend paste bij het aantikken van de veertig, vond ik: mijn oudste, maar lekkerste afgetrapte broek en verwassen T shirt, niet gedoucht en een hoofd om op te schieten, speelde ik Bridget Jones’ Diary voor de derde keer af. All by myself…

Totdat de deurbel ging en mijn collega’s en vrienden doodleuk voor de deur stonden. Met pizza’s, champagne, bier en rose. – now you’re talking! Tenminste iets wat mij, uitgezonderd de champagne, deed denken aan mijn lang verstreken studenten jaren –

Het moge duidelijk zijn: deze mijlpaal van het zogenaamd (nóg) volwassener worden werd dus uiteindelijk ongedwongen en in stijl gevierd.

En mijn weeïg verjaardagsgevoel dan? Dat was, zoals ieder jaar, in één klap verdwenen!

Mijn verjaardag staat weer voor de deur dus ook dit jaar laat ik me maar weer eens lekker verrassen. En ik weet het nou al..het wordt uiteindelijk vast weer een super leuke dag.

Ik heb stiekem toch wel degelijk iets met deze dag eigenlijk….

Maargy (1)

Wat vind jij van je eigen verjaardag ?

Bron foto: @unsplash (nope..ik ben het dus niet in bikini op de fiets haha)


 

21 thoughts on “Help ..ik ben jarig! 

 1. Nog een late proficiat! Ik ben zelf ook niet meer zo dol op verjaardagen. Ergens zou ik stiekem ook wel eens leuk verrast willen worden. Iemand die me na het werk – ja, ik werk in principe op mijn verjaardag behalve als die in het weekend valt – komt halen voor een etentje in mijn lievelingsrestaurant of zo. Maar meestal gaat de dag stilletjes voorbij met felicitaties maar zonder noemenswaardige gebeurtenissen. Dus ja, ook ik heb een dubbel gevoel bij jarig zijn. Waarschijnlijk is het universeel ?

 2. Gefeliciteerd!

  Toen ik jonger was dacht ik er precies zo over. Ouder worden was stom en vooral niet leuk. Totdat er om mij heen mensen dood begonnen te gaan. Sommigen daarvan nog kinderen zelfs. En ik overwon een paar jaar terug ook nog eens een jarenlange depressie. Sindsdien kijk ik er toch wel anders tegenaan: ik ben blij dat ik ouder mág worden. Genoeg reden voor een klein feestje dus 😉 Hopelijk kun je toch een beetje genieten <3

 3. Toen ik mijn land woonde, vier ik mij verjaardag maar een keertje. Dat was toen ik 5 jaar werd daarna nooit meer. Sinds ik in Nederland woon, vier ik mij verjaardag en ik ben blij want ik kreeg cadeautjes 😀 Maar hoe ik ouder word, vier ik de laatste tijd af en toe 😀 maar ik krijg wel nog cadeautje van mijn man en mijn zoon 😀

 4. Ah… gelijkgestemde zielen! Ik heb ook een pesthekel om mijn verjaardag te vieren. Probeer er altijd onderuit te komen en het op mijn eigen ludieke manier te vieren. Hoewel ik van een verrassingsfeestje niet vies ben. Ik zie met angst en beven mijn komende verjaardag tegemoet. Een halve eeuw en ik roeptoeter al maandan dat diegene die het waagt om een Sara in de tuin te zetten direct uit mijn hart verstoten wordt of onterft. Ik hoop dat, dat beangstigend genoeg is. Misschien tegen die tijd samen met de pubers vluchten naar een tropisch oord. Alvast gefeliciteerd! Ik ben benieuwd hoe jouw komende verjaardag eruit gaat zien 🙂

  1. Heel erg bedankt José! 🙂 Het vluchtplan Tropisch oord lijkt mee fantastisch idee! Dan heb je in ieder geval niet zo’n beangstigende Sara in de tuin zitten en heeft je puberclubje het te druk met vakantie vieren 😉 liefs xxx

 5. Wat een leuk blog. En ik maar denken dat ik de enige ben, die echt ,echt ,echt niet houd van verjaarspartijtjes…
  Ik verzin al jaren allemaal leuke dingen om op mijn verjaardag niet thuis te hoeven zijn!
  Maar ik heb het makkelijk: ik verjaar tussen kerst en oude jaar, en mensen vinden het niet zo erg dat ze niet hoeven te komen…ze zijn de feestvreugde dan wel een beetje moe

 6. Wat leuk dat je in Maleisië woont! En grappig van wat je zegt van je verjaardag. Ik heb – kuch – ook eens een stoomstrijkijzer gekregen. We zijn nog steeds samen 😉 Maar ik heb wel heel duidelijk gemaakt dat dit niet een cadeau was waar ik heel blij mee was. Ook al vier ik mijn verjaardag alleen nog maar ‘en petit comité’ toch vind ik het erg leuk, Yep, ik ben inmiddels ook 40+ maar ik ben ook blij met dat ik ouder mag worden. Niet moraliserend bedoeld overigens hoor! Natuurlijk zitten er confronterende minpuntjes aan, maar ik blijf het altijd positief inzien. Hahaha.

 7. Ik vier mijn verjaardagen ook niet echt meer. Of het moet op onze Cubaanse matinee vallen, dan is het een te gekke party. Ik heb mijn 50 jaar gevierd..en that’s it. Niet omdat ik ouder wordt, daar ben ik superblij mee en leeftijd is maar een getal (hoe cliché) maar oh zo waar! Maar het hoeft niet meer zo hoor. Ik geniet toch wel van mijn dag. En jij? Gefeliciteerd en geniet! X

 8. Gefeliciteerd met je verjaardag! Ik wens je een mooie dag!
  Ik voel hetzelfde sinds een paar jaar. Geen zin om te vieren, al dat gedoe, maar achteraf toch weer blij met alle lieve aandacht en cadeautjes.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.