Het is zover.....

Persoonlijke update | Het is zover…

Ik ben begonnen met hardlopen. De mensen die mij kennen zullen nou even kei hard in de lach schieten…waarom? Dat leg ik je uit.

Heel slecht

Ik rook, ja zomaar bijna een pakje per dag. Ik hou van een borrel, ontbijt met koffie en een sigaret, eet wat en wanneer ik het wil, of kan. En ik eet ook nog gewoon vlees..Ik eet bijna nooit fruit en ook geen bio chia zaad. De enige sport die ik deed waren wat “snel resultaat” fitness oefeningen, Niet echt wat je noemt een gezondheidsmokkel dus.

Nee ik ben gewoon een 40++ die, als een avondje uit je dak gaan op de dansvloer niet meetelt, al zo’n 15 jaar niets aan serieuze conditie training gedaan heeft.

Ik vind cardio training, nee vond cardio training zo’n gedoe en overbodig moe maken van je hart. (ja, alle excuses, hoe belachelijk ook, waren geoorloofd)

Tot op de dag dat je gezellige leeftijdgenoten je vrolijk vragen mee te doen met die geweldig leuke 5 kilometer run in Kuala Lumpur (waar ik woon)..Euh..hoe zal ik het zeggen?.. Ik sla even over?

Damn..Zij roken óók, of in ieder geval houden van een feestje, een borrel, hebben pubers, hebben ook een baan, maar zij hebben géén excuses. Zij gaan gewoon regelmatig een 5 kilometer blokje om in 35 minuten. Met 33 graden buiten. (En daarna pas borrelen.)

Voel je ‘m?

Mmm.. dat zette me toch even grondig aan het denken (heb ik een mid-life-crisis?). Niet voor lang, want een week later (nu ietsjes meer dan een maand geleden) stond ik vol goede moed op de loopband in de gymzaal.

Ramp.

Als dat verder nog woorden nodig heeft: ik begon met 2 km waarvan ik alles bij elkaar opgeteld misschien 300 meter daadwerkelijk gerend heb (lees: heb kunnen rennen). Ik dacht dat ik van de band af zou glijden zó buiten adem was ik.

Da’s even schrikken wel.

Dus..aan de slag. Als ik het dan ook eenmaal in m’n kop heb dan heb ik ’t niet in m’n kont!

IMG_1276

De Runtastic appli geïnstalleerd. Mijn leuke fitness setjes tevoorschijn gehaald (ja, als je dan toch gaat..) En om de dag die loopband op en iedere keer een stukje langer rennen, of sneller, of verder.

Na bijna anderhalve maand is er iets gebeurd wat ik nooit maar dan ook nooit van mezelf gedacht en verwacht had… Ik vind joggen leuk! En lekker. Ik ga vooruit, zie en voel vooral verbetering en voel me ook gewoon beter. Ik ben mezelf aan ’t opkrikken. (ja ik moet vast een mid life crisis gehad hebben..haha)

Mijn loopkunsten? Ik loop nu 4 km in precies 30 minuten! Dat is toch maar liefst met een gemiddelde snelheid van 8 km/uur..nog geen Kirikou maar ik voel me nu al een held! haha

Dit is dan wel in de gymzaal met airco. 2 weken geleden met hubby  (die is mijn ogen allang in marathon shape) wezen joggen in het park, buiten dus. In Kuala Lumpur. ‘s-Avonds. Met 33 graden (!). Dat was toch wel even wat anders! Maar ik heb mijn 4 kilometertjes volgehouden, al moest ik af en toe even stoppen om adem te halen haha.

Op naar de 5 km en dan ga ik meedoen met m’n eerste run in Kuala Lumpur met mijn gezellige leeftijd genootjes 😉  en dan daarna borrelen..!

 

Heb je nog aanmoedigende tips? Ben je ook (pas) begonnen met joggen? Hoe bevalt het jou? 

 

img_7392

 

Weten hoe het mij een maand later verging?

 

 

 

Featured photo by Seth Macey on Unsplash


 

18 thoughts on “Persoonlijke update | Het is zover…

 1. Ik denk dat wij een beetje in dezelfde leeftijdscategorie zitten, ik gooide mijn laatste sigaret 4 jaar geleden weg en ben ook toen begonnen met lopen/fitness en nog elke dag blij dat ik deze klik maakte 🙂

  1. Wat goed zeg! En volgehouden ook nog! ??? knap hoor! Ik hoop t net andersom te doen ..eerst lopen en dan misschien stoppen..?

  1. Ja inderdaad! Een paar sportschoenen en je kunt overal terecht..(nou is n loopje voor mij (nog) wel ff n bevalling hoor incl uitpuffen haha)

 2. Ha tof!! Ik loop zelf al een paar jaartjes. Pas recent tik ik met regelmaat de 5k aan. Ook ooit als een ketter gerookt. Die vervelende gewoonte heb ik gelukkig afgeleerd. Succes met je verdere prestaties en vorderignen. Ook als 40+ moet dit gewoon lekker kunnen. 🙂 Ik trek me allang niet meer op aan tijden en afstanden van andere, maar loop gewoon omdat ik me er lekker bij voel

  Leuke blog trouwens (gevonden tussen de groep van 40+ bloggers) ik ga ff verder neuzen hier.

  Groetjes

  1. Goed hee! En al helemaal dat je gestopt bent met roken..ik hoop dat ik ook zover nog es kom! Sta nou echt van niks meer raar te kijken haha ..en merci 😉 groetjes x

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.