Vrolijk worden in 10 stappen..Ja het kan!

We hebben graag allemaal positieve en vrolijke mensen om ons heen. Waarom? Dat geeft energie, dat lucht op en het werkt aanstekelijk.

En als je je vrolijk en positief voelt gaat ook alles meteen beter, is alles mooier en voel je je gelijk een stuk gelukkiger.

Goed nieuws. Vrolijk worden en blijven kun je jezelf aanleren en ook nog eens heel simpel.

1. Een goed begin is het halve werk

Ja het begint al bij het opstaan. Vervelend hè?

Nee hoor.

Je moet er toch uit. Dus doen we dat zonder gemopper. Denk aan die lekkere kop koffie, dat geroosterd broodje wat op je wacht, hoe lekker die warme douche is. Rise & shine!

vrolijk worden

Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat je met puffen en negatief uit bed stappen  eigenlijk gelijk je hele dag afwijst en dat risico lopen we liever niet!

2. Geef complimenten

Maak jezelf blij door andere blij te maken! Geef complimenten, doe iets aardigs.

Vind je iets mooi of leuk? Zeg het!

Zo simpel is het!

Je zal verstelt staan van de heerlijke reacties. Waar jij dan weer blij van wordt. Toch?

 

vrolijk worden

 

3. Relativeer

Zet nou eens op een rij wat het het aller ergste is wat je kan overkomen als er dit of dat gebeurd. Valt best mee toch?

Is die promotie of opdracht niet naar jou gegaan? I’ve got news for you. Dan was je (nog) niet goed genoeg, word dus beter en try harder!

Heb je alles uit de kast gehaald en lukt het nog steeds niet..dan was het misschien gewoon niet voor jou weggelegd, en komt er juist iets beters op je pad! Mijn favoriete denk patroon, geloven in het Lot! Doet (meestal) wonderen!

Zou je je er echt druk om maken als vandaag je laatste dag op aarde was? Nee? Maak je dan niet zo druk! Er zijn altijd ergere dingen.

 

vrolijk worden

 

Lach. Vooral om jezelf. Neem jezelf alsjeblieft niet te serieus. Heb je iets stoms gedaan? Ach, dan heb je er toch weer van geleerd!

Komt wel goed schatje en neem er nog een!

 

4. Geef meer aandacht aan wat wèl leuk is, goed gaat of mooi is

Alles wat je aandacht geeft groeit. Dit geldt zo’n beetje voor alles. Richt je aandacht dus op alles wat leuk, positief en wat jou blij maakt. Brengt ons bij het volgende:

5. Ga op een nieuwsdieet!

Kijk eens wat minder of gewoon helemaal niet meer naar nieuws uitzendingen! Die draaien op ellende, kommer en kwel, tranen en negativiteit en dat in herhaling. Want dat verkoopt.

Het gebeurd allemaal toch wel en terwijl jij naar die pot ellende zit te gapen gebeuren er ondertussen zoveel mooie, leuke dingen die je vrolijk (niet dus) zit te missen.

 

vrolijk worden

Richt je dus lekker daar op. Besteed die tijd aan ècht belangrijke zaken als je familie, je kinderen, je huisdieren, vrienden, leuke hobby’s waar je blij van wordt, je huis, een vakantie en ga:

6. Bewegen !

En ja, het is algemeen bewezen dat je lekkerder in je lijf zit als je meer beweegt. Je hoeft nou niet direct de sportschool in hoor. Gewoon lekker wandelen doet ook al wonderen.

Maak foto’s onderweg, dat dwingt je om de mooie dingen meer op te merken, want ze zijn er met bosjes!

 

vrolijk worden

7. Omring je met positieve mensen

En dan bedoel ik niet op Facebook, Twitter en Instagram, maar in real life! Spreek af, nodig uit, ga iets samen doen!

Negatieve mensen hebben over het algemeen een probleem voor iedere oplossing en ook dat werkt aanstekelijk, voor je het weet zit je mee te klagen en te jammeren.

Niet doen.

Stuur in plaats daarvan deze post door naar al je minder levenslustige vrienden 😉

vrolijk worden

8. Er bestaat geen enkel probleem zonder oplossing

Life gives us some serious shit.

Ja, en shit hebben we allemaal wel dus haal je kick uit het oplossen ervan!

 

vrolijk worden

9.  Stop met jezelf te vergelijken

Het gras is vaak groener bij de buren. fijn toch. Voor hun? Leg jij toch een houten vlonder als jij geen groene vingers hebt!

Oftewel, stop met jezelf te vergelijken. Iedereen is anders en heeft andere kwaliteiten.

Aanbid je iets of iemand? Daag jezelf dan uit en probeer ook zo te worden en je gras zo groen te krijgen. Go for it! Lukt het niet? Dan is dat niet voor jou weggelegd. Dus accepteer je dat. En dan lach je erom. Oké?

10. Wees trots op jezelf

Ja. Dat mag. Gewoon.

Op de kleinste dingen mag je gewoon trots zijn en tegen jezelf zeggen, hey, dat heb ik toch maar even mooi gefixt!

Vier je alledaagse overwinningen, hoe klein ook. Het kan wèl alle dagen (een beetje) feest zijn!

Een vrolijk en daardoor gelukkiger leven is een kwestie van oorzaak en gevolg.

Zoiets als de kip en het ei.

Wie was er eerst?

Nobody knows. Dus begin gewoon maar alvast met vrolijk worden, dan komt ’t geluk vanzelf! 

 


15 thoughts on “Vrolijk worden in 10 stappen..Ja het kan!

  1. Superblog Maartje! Alles heel waar en ook ik volg al jaren geen journaals en kranten meer, waar ik me een stuk gelukkiger van ben gaan voelen. Ik raad het iedereen aan. Een vrolijk 2018 gewenst! xxx

  2. Helemaal mee eens. Vooral het stoppen met vergelijken; toen ik jonger (en een stuk onzekerder) was, had ik daar nogal een handje van. Want waarom hadden die andere moeders wel een opgeruimd huis, altijd zin en tijd om mee te knutselen of naar de speeltuin te gaan en leek het alsof ze het ouderschap elke dag gewèèèldig vonden. Nou niet dus. Ten eerste bleken de meeste vrouwen bij navraag ‘ook maar wat te doen’ en ten tweede ben ik gewoon geen knutselaar. Maakt me dat een slecht mens? Het duurde ff, maar inmiddels kan ik daar volmondig nee op zeggen 😉 En positieve mensen in je omgeving helpt idd ook!

  3. Supergoede en leuke blog vind ik dit! Ook hier word geen nieuws gekeken ivm de negativiteit erop. Vond het jaren terug maar overdreven van mijn vriend toen we nog in Nederland woonden, maar intussen kan ik beamen dat ik het hier volledig mee eens ben 🙂 Geluk zit hem ook in de kleine dingen, en om hopelijk even een glimlach op jouw gezicht te toveren, deel ik deze blog met je: https://yoo.rs/livingthagoodlife/blog/10-dingen-waarvan-je-een-glimlach-op-je-gezicht-krijgt-1501686945.html?Ysid=45920 Een hele fijne dag gewenst!

  4. Hele mooie en goede tips. Niet alleen heel waar. Stiekem weten we ze allemaal aan. Maar daarom is het goed om eens met je neus op de feiten (deze blog) te worden gedrukt. Dat van het nieuws is een hele sterke. Dat volg ik echt al jaren niet meer. als er echt iets heel belangrijks is, dan hoor ik het wel via H. die het nieuws op de voet volgt of via anderen.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.