Account geblokkeerd .. de macht van Facebook

Van de een op de andere dag werd mijn Facebook account geblokkeerd. Paniek. Huh?

Waarom die paniek? Zoals ik in deze post al schreef komt het over grote deel van mijn blog bezoek van Facebook. En…I love Facebook (ja, erg hè)

Ik kreeg een bericht van Facebook dat vanaf nu (na even zoeken op google blijkt dat ze dit al jaren doen..) alle Facebook accounts op je echte naam moet staan.

Facebook controleert dit blijkbaar automatisch maar het proces wordt een beetje versneld als Facebook een melding krijgt van iemand.

Wat bij mij het geval was. De allereerste notificatie meldde mij dat iemand mijn profiel aangegeven had als: niet echte naam.

Die persoon wil ik, bij deze, toch even hartelijk bedanken!

Ik had een account aangemaakt voor mijn blog, omdat ik die twee gewoon gescheiden wilden houden.

Maar dat mag blijkbaar niet. Het staat ook in de algemene voorwaarden: één persoon mag maar één account hebben. En dat onder je officiële naam. Maar natuurlijk heb ik die hele lap tekst nooit gelezen en gewoon op accepteren gedrukt.

Ik moest een geldig identiteitsbewijs aanleveren, wat ik ook gedaan heb. Maar ondertussen duurt dat natuurlijk allemaal heel lang.

En ik ben dan weer een nogal ongeduldig persoon.

Ea meteen op zoek naar een andere oplossing.

Gelukkig had ik mijn persoonlijke account al gekoppeld als beheerder van mijn Facebook pagina. Dat was wel een beetje mijn geluk. Want als Facebook besluit je te blokkeren dan doen ze dat ook goed.

Dus via mijn privé account kon ik toch mijn pagina beheren. Ik was alleen alle groepen waarbij ik was aangesloten kwijt, maar dat is nou ook niet zo’n ramp.

Ik heb besloten dat ik het zo hou! Ik beheer mijn blog pagina vanaf nu met mijn privé Facebook account want dat scheelt een hoop gedoe.

Waarom? Ik hoef nu niet iedere te schakelen  tussen twee accounts, vond ik eigenlijk al helemaal niet handig. Ik heb nou tenminste alles onder één dak.

Dat apart houden was eigenlijk iets van “in het begin”, het hoeft voor mij eigenlijk niet gescheiden te blijven. Ik hou zo alles bij elkaar. Dat is veel knusser!

Zo zie je maar weer..

Maargy (1)

 

 

 

 

14 thoughts on “Account geblokkeerd .. de macht van Facebook

  1. Jeetje, alles zal maar ineens verwijderd worden. Gelukkig maar een account lopen. Met een fb pagina en een groep eraan gekoppeld, dus zou inderdaad ook even panikeren als dit geblokkeerd werd.

  2. Wat een onhandig gedoe zeg. Gelukkig had je je prive account gekoppeld. Ik heb dat zelf ook. Aan de ene kant makkelijk aan de andere kant is het wel wat onoverzichtelijk vind ik.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.