Blog update | 6 maanden bloggen..en hoe gaat ie nou?

Time flies! Het lijkt wel gisteren dat ik het artikel over  mijn eerste 3 maanden bloggen schreef!

Hierin vertelde ik o.a. over hoe moeilijk ik het toch wel vond om in het Nederlands te schrijven. Ik heb namelijk 16 jaar in Frankrijk gewoond en praktisch uitsluitend frans gesproken..en dat laatste nog steeds.

Ook zei ik dat ik het lastig vond om te plannen, dat je blog aan de man krijgen hard werken is en dat ik op zoek was naar mijn schrijfstijl en niche..

Hoe zijn de afgelopen maanden verlopen,? Wat ik heb ik allemaal bijgeleerd en wat is er allemaal veranderd en verbeterd op mijn blog? Je leest de hele story hier!

Hoe zit het met de nederlandse taal?

Volgens mij lukt het me redelijk mezelf begrijpbaar te maken haha en snappen jullie wel ongeveer waar ik het over heb in mijn blogs. Ik krijg in ieder geval geweldig leuke en relevante reacties dus ik mag aannemen dat ik op de goede Nederlandse weg ben!?  😉

Ik lees braaf mijn blogs terug voor ik op publiceren druk, maar pik er soms véél later toch een foutje uit. .. last van blinde vlekken..zal de leeftijd wel zijn ..;-)

Hoe gaat het met de sociale theekrans?

Aah social media. Eerlijk? Soms ben ik dat gedoe gewoon even zat.

Ik lees over van allerlei dubieuze praktijken en ook liken en dan weer unliken, volgen en dan weer ontvolgen (op Instagram) Een interessant fenomeen en een veel beoefende sport… Why? geen flauw idee.

Ik doe daar dus gewoon niet aan mee. Ik like. Ik comment. Ik schrijf. Ik publiceer. Ik vind leuk. Punt.

Echter …het meeste verkeer naar mijn blog komt toch ècht van Facebook. En dat vind ik toch wel jammer. Dus dat brengt mij bij mijn 2e goede voornemen: link building en dus meer verkeer vanaf andere plaatsen dan Facebook!

Mijn Instagram is nog steeds mijn fotoalbum, Facebook mijn café en Twitter..eh ja..daar lees en lach ik vooral veel.

En de lezers?

Ik ben ondertussen veel minder gefocused op de “kijkcijfers” haha. In het begin is het een soort van bevestiging nu is het een waardering en een ware interactie. Ik krijg erg enthousiaste feed back en heb een aantal leuke contacten gelegd en dat allemaal dankzij mijn blog.

Wat ik wel in de gaten probeer te houden is hoe lezers op mijn blog terecht komen. Zodat ik weet waar ik nog aan moet werken, waar ik mijn aandacht op moet richten.

Echt veel verder dan dat ben ik momenteel nog niet gekomen aangezien ik compleet overhoop lig met Google analytics! haha Zóo onoverzichtelijk door de vele statistiek opties dat ik door al de cijfers en grafieken m’n blog niet meer zie…iemand een tip?

Voel ik hier toch iets van een planning opborrelen?

In de eerste blog update vertelde ik dat ik liever niet aan blog plannen deed, want daar werd ik gestressed van. Inmiddels ben ik daar een beetje van terug gekomen!

Mede doordat mijn Nederlands sneller op tafel ligt (heerlijk) en omdat logisch bloggen namelijk verwarrend is om zonder enige planning te doen! haha Voor mezelf maar  vooral voor jullie. Vandaar mijn nieuwe goede voornemen: structuur in bloggen (nooit te oud om te leren he?)

Wat kan je dus verwachten vanaf Januari?

Iedere week één reis blog, een lifestyle artikel en een persoonlijke blog en aan het eind van de maand een overzicht van de afgelopen maand èn voorproef van de next one.

Zoiets moet het ongeveer worden, maar ik wil mezelf wat ruimte laten voor een eventuele spontane blog bevlieging..;-)

Wat zijn je meest gelezen berichten?

In de afgelopen 6 maanden zijn er zo’n 70 blogposts verschenen. Ik vond het wel leuk om even de 5 best gelezen blogs op een rijtje te zetten. Stond er zelf ook even van te kijken..de post over schoonmaken staat op de 2e plaats! haha

tiger-mosquito-49141_1920

 

Heb ik knokkelkoorts | Het dengue virus onder de loep

 

kristopher-roller-199858

 

Maak schoonmaken leuk again! | 8 gouden tips om er wat leuks van te maken

 

seth-macey-420163

 

Persoonlijke update | Het is zover…

 

 

img_6200

 

Emigreren naar Maleisië | de 9 meest gestelde vragen aan een expat

 

 

img_5078

 

De Perhentian Islands | Het paradijsje van Maleisië

 

 

 

 

Nieuwe outfit voor mijn blog

Eind oktober stak ik Maargy.com in een nieuwe jasje. Wat frisser en overzichtelijker en voor mij erachter meer mogelijkheden om bepaalde secties makkelijker te personaliseren. En dat vind ik leuk!

Ook kwam er onder lifestyle een nieuwe topic: Huis & Tuin. Want dat vind ik heerlijk om over te schrijven. Ik heb een aantal jaar geleden een cursus interieur decoratie gedaan en (ook al doe ik er weinig mee hier in Kuala Lumpur..) het blijft toch een leuke hobby van me (ook tuinieren). Dus ook die categorie zal langzaam aan wel dik aangevuld worden.

Wordcamp in Kuala Lumpur: the battle between science & art!

Bloggen gaat tussen wetenschap & kunst. Tussen kennis en kreatief. Zo ook op deze leerzame, leuke en drukke dag. Ik verklaar mij nader :

Zoals je misschien weet blog ik onder WordPress. Het grootste blogplatform van de wereld mag ik denk ik wel zeggen. Zij herbergen zo’n 29% van alle blogs en internetsites die je op het web kan vinden. Dat is natuurlijk fantastisch.

Zo was er eind november een Wordcamp Meetup (georganiseerd door en voor WordPress gebruikers) in Kuala Lumpur – waar ik woon, dus deze dag mocht ik natuurlijk niet missen-.  De eerste en zeker niet de laatste, want het was een groot succes!

DSC_0308
Uiterste concentratie met Aisyah Rozi – foto: #WordCampKL

Tijdens deze dag zijn er verschillende sprekers en ateliers waar Gelukkig waren er 2 zalen waar er steeds tegelijkertijd één technische lezing (lees: geek, technisch, wetenschap en science tegelijk) gehouden werd en één met een –voor mij dan– meer begrijpbare lezing (lees: creatief)

Zo kwam ik oa te weten dat WordPress binnenkort (2018) gaat werken met de (native plugin) Gutenberg. Een nieuwe, compleet herziene front-end editor die werkt met modules, slepen en plakken. En dat vinden wij fijn.

Ik leerde over pagina laadtijd en en -tig manieren hoe je dat kan verbeteren. Over hoe javascript het over gaat nemen van PHP, hoe de zoekmachines van Google precies te werk gaan en hoe je je eigen community kan bouwen met de plugin Peepso.

Zooooveel kennis dat ik die natuurlijk met je ga delen! In januari (ja, want ik heb nou een planning haha) verschijnt het artikel boordevol tips en uitleg om je blog te verbeteren.  😉 

Natuurlijk ontmoet je op zo’n dag allerlei leuke en interessante mensen en ging ik ’s avonds naar huis met een hoop vers opgedane kennis en kennissen! Zo ook Aisyah, een bekende Maleisische blogger. Een kijkje nemen op haar lifestyle blog: Aisyah Rozi ?

Wordcampkl.jpg
De complete WordPress meetup family! en ja..ik sta er ook tussen!

Ik heb in ieder geval ontzettend veel plezier in het bloggen en dat zowel in de geek </> [“] kant als in de creatieve kant.

Ik kan m’n ei nog steeds èn steeds beter kwijt en er is nog zoveel te leren…dus ik zou zeggen..: op naar de volgende 6 maanden!

Bedankt weer voor het lezen ?


 

5 thoughts on “Blog update | 6 maanden bloggen..en hoe gaat ie nou?

  1. Leuk om te lezen hoe het bloggen jou vergaat. Ik vind het knap als je jezelf kunt opleggen om iedere week op een vast moment te bloggen, zeker als je blog niet een van je fulltime bezigheden is. Ik doe het naast werk (30 uur gemiddeld), hier en daar freelancen, een jochie van 20 maanden, een huishouden én een zwangerschap. Dus dat kan ik mezelf echt nog even niet gaan opleggen! Vind het nu vooral leuk om iets op te bouwen en wat de toekomst brengt zien we wel. 🙂
    Maar een mooi voornemen, dat je er meer structuur in gaat bouwen, knap! En je blog heeft een fijne frisse look zo!

    Ik ga je in ieder geval verder volgen! Ik lees als ik tijd heb, like als ik iets leuks vind net als jij. Vind het bizar dat mensen er hele praktijken op nahouden, niet te volgen. Succes in het nieuwe jaar en alvast een hele fijne jaarwisseling!!

  2. Ik ben onder de indruk van je Nederlands. Ik had geen idee dat je de taal zo lang niet gebruikt had, niets van gemerkt. Mooi overzicht ook, op naar de volgende zes maanden.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.