Column | De Thaise voetmassage

Ik trakteerde mijn voeten op een Thaise voetmassage en nam ze mee naar een gerenommeerde Voetmassage salon hier in Kuala Lumpur.

Vanaf de buitenkant zag de salon er chic uit. Donker getinte ruiten en een deur van dik hout met goud glanzende handvaten.

Toen ik die opentrok, kwam er meteen een zalige frisse bloemengeur mijn neusgaten binnen.

Ik kreeg kriebels in mijn buik van spanning en verheugde me er al op hier straks heerlijk ontspannen weer naar buiten te lopen.

Ik werd begroet door twee mooie Thaise dames met prachtig opgestoken zwart haar versierd met bloemen.

Hoe vroeg zijn deze dames opgestaan om er zó uit te zien op dit vroege tijdstip?’  ging er even door me heen.

Eén van de meisjes nam me mee naar het was- en scrub gedeelte (wat ik gisteren avond, speciaal voor deze gelegenheid dus zelf al grondig gedaan had..mijn eer te na..) en bood me een paar bamboeslippers aan. Heel mooi en authentiek. Maar erg lastig om op te lopen.

Ik strompelde dus naar de op de grond staande stenen wasbak, die meer leek op een vijver met fontein, omringd door ronde, grijze keien en verse bloemen.

Ik plaatse mijn maat 40 in de bak en liet deze over aan haar sprieterige vingers. Het rook zalig.

En ik kreeg eigenlijk zin om gestrekt te gaan van ontspanning. ‘Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?’ dacht ik. Duidelijk niet wetend wat er komen ging..

Na deze overheerlijke wasbeurt werd ik door de andere Thaise dame meegenomen naar het massage ligbed. Ik kon eindelijk plat en mijn schone voetjes werden door haar voorzichtig op een rieten voetenbankje met kussen gelegd.

Ze verliet de kamer.

Wat was dìt hemels lekker!

De ruimte was gehuld in kaarslicht, een zacht Thais muziekje klonk op de achtergrond en het rook er weer verrukkelijk.

Ik was er klaar voor.

Zij blijkbaar ook.. In de deuropening verscheen een derde dame, die in echt geen enkel opzicht leek op de twee lieve Thaise dames die zich tot nu toe met zoveel liefde om mijn voetjes bekommerd hadden.

Dit vrouwmens leek meer op een Sumo worstelaar! Ik keek geschrokken op en lachte haar bekrompen toe. Geen reactie. Slik.

Ze ging met haar benen gespreid voor het voetenbankje zitten, waar mijn voeten onschuldig en nu inmiddels zwetend van angst op lagen, stroopte haar mouwen op, smeerde een massage olie op haar dikke vingers en begon mijn voeten te “behandelen”.  Ze kneep in mijn kuiten, trok aan mijn tenen, draaide eraan en duwde uit alle macht in mijn voetzolen.

Nu keek ze me aan vanonder haar zwarte dikke wenkbrauwen en vroeg met een scheve glimlach: ‘You oké?’ waarop ik uitstamelde: Eh..well, doet eigenlijk een beetje pijn…

Maar mijn, in zandkleurige overgooier verpakte Sumo, verwachtte blijkbaar helemaal geen antwoord.

Ze kneedde, draaide en trok er stevig op los, alsof ze 4 kilo brooddeeg aan het bereiden was.

Ik was inmiddels alles behalve ontspannen, ik onderging mijn eerste Thaise voetmassage met uiterste concentratie in een poging mijn tenen aan mijn voeten te houden.. en dacht terug aan de vraag die ik me eerder stelde..Waarom heb ik dit nooit eerder gedaan?..

Ik weet nu in ieder geval waarom dit meteen de laatste keer is..

 

 


 

15 thoughts on “Column | De Thaise voetmassage

  1. Hahahahaha
    Ik was echt helemaal verkocht!

    Ik was al bijna aan het googelen naar een gelijkaardig salonnetje hier in de buurt, na da die bijna-teenamputaties… laat maar!

  2. Haha…. toen ik begon te lezen dacht ik ook… Waarom doe ik dat eigenlijk nooit? Naar het einde toe lezend kon ik voor mijzelf ook bevestigen. Daarom dus! Ik vind het sowieso een beetje akelig als iemand aan mijn voeten zit. Mits heel poezelig natuurlijk 🙂 Leuk geschreven!

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.