12 x Zo krijg je mooi lang haar

Ben je je haar aan het laten groeien, maar gaat het moeizaam? Is het dun, beschadigt en lijkt het of het maar niet langer wordt?

Ik ken dit fenomeen als geen ander…en heb mijn haren echt aan allerlei beproevingen blootgesteld. Blonderen, dan weer donker, dan weer een ombreé en zelfs extensions

Mijn haar groeide niet meer, sterker nog, het werd alleen maar korter, dunner, en doffer!

Time for actie!

Sinds 2 jaar vindt mijn haar mij steeds liever en laat me dat weten door te glanzen, te groeien en zelf dikker te worden.

Wil jij dat ook?

Dan deel ik hier gewoon mijn tips even

1. Geduld

Ja..beetje jammer dit, maar je haar groeit gemiddeld toch echt maar 1 cm per maand. Dus reken big en zie het als 12 cm per jaar. Dat is een stuk motiverender!

2. Knip de puntjes (en let op de maanstand ..)

Ook dit is even doorbijten als je juist je haar wil laten groeien! Het zorgt niet voor snellere haargroei, maar het voorkomt wel dat de gespleten punten blijven en verder naar boven kruipen. Dus. knip iedere drie maanden een halve centimeter van de puntjes, da’s toch maar 2 cm per jaar en dus hou je 10 cm gezonder haar over 😉

Knippen bij een wassende maan? Hier verschillen de meningen over, maar ik geloof er graag in. De maan heeft invloed op de natuurc(gras maaien, snoeien) en ook op veel “vrouwendingen” als menstruatie, zwangerschap en bevallingen. Dus waarom niet op je haar?  Als je dan toch gaat knippen, let er dan op dat het in de periode is vóór de volle maan. (ontharen enzo doe je dus na de volle maan ;-))  Hier lees je meer over .

 

3. Een goed haarmasker

tips voor mooi lang haarHoeveel geld ik al wel niet door het raam gegooid heb met goedkope haarmaskers hou ik al niet eens meer bij.

Voor mij is overduidelijk: investeer in één goed haar masker. Mijn absolute reddingsmasker is de Kerastase Resistance – Thérapiste. (€32,69) bij de Haarshop)

Twee keer per maand laat ik het gewoon een een hele nacht in mijn haar (in een vlecht). En dit masker werkt dus echt. Meteen èn op de lange duur. Je haar is zachter, dikker, niet verzwaard en makkelijker door te borstelen wat afbreken voorkomt.

4. Was je haar niet te vaak

Je hoeft niet elke keer als je een douche neemt je haar te wassen. Dat droogt je haar alleen maar uit en je moet het opnieuw drogen en stylen. Maximaal 3 x per week is méér dan voldoende.

5. Conditioner

Gebruik altijd een conditioner of masker na je shampoo. Dit maakt je haar zachter en voorkomt dat je haar teveel in de knoop raakt en afbreekt bij het borstelen.

6. Naspoelen met koud water

En ja, dit is een hele simpele tip maar erg effectief! Door je haar na te spoelen met koud water sluiten de haar schubben en zorgt dat het vocht in de haarvezel blijft, dit maakt je haar meer glanzend. Je bent ook meteen goed wakker 😉

7. Wikkel je haar niet in een zware handdoek

Maar gebruik een microvezel handdoek. Deze voorkomt dat je haar vastraakt en afbreekt in de vezels van de handdoek die vaak ook nog eens veel te strak om ons hoofd gewikkeld zit.

8. Laat je haar zoveel mogelijk natuurlijk drogen

Hoe langer je je haar in de microvezel handdoek of openlucht laat drogen hoe korter je hoeft te föhnen. Zorg dat je je haardroger in de laagste warmtestand zet en gebruik een hitte beschermende crème voordat je gaat stylen.

9. Leave-in verzorging

tips voor mooi lang haar

Mijn twee leave-in verzorgings wapens zijn Gliss Kür detangling & repair en het Kerastase Resistance Sérum Therapiste (€ 30,49 bij de Haarshop)

Het Kerastase sérum is zo’n beetje alles-in-één. Het verzorgd je haar, beschermt je haar tegen de hitte van  haardroger en stijltang en maakt het mooi glanzend!

tips voor mooi lang haar

De Gliss Kür repair spray (van €3, tot €6,-) is geweldig voor iedere dag, het laat je haar lekker ruiken, verzorgd, ontpluist en maakt dat de eventuele klitten makkelijk doorkambaar zijn.

Er zijn heel veel verschillende soorten verkrijgbaar en ze zijn echt allemaal super fijn!

 

10. Van katoen naar 100% zijde

tips voor mooi lang haar

 

Hier heb ik het over je kussensloop. Ruil je katoenen sloop in voor een 100% zijde kussen hoes. Zijde is zachter voor je haar en dit voorkomt dat je haar ’s nachts door over een katoenen kussensloop te schuren afbreekt.

Dus wederom een kleine investering, maar groot effect.

Je hebt al een 100% zijde kussensloop voor €29,95 bij Zijdendekbed.nl

 

11. Draag je haar zoveel mogelijk los

Door je haar vaak vast te dragen, wordt je haar dunner op de plaats van het elastiek. Mocht je je haar toch vast moeten dragen vanwege je werk of dergelijke, verander dan de plaats van je paardenstaart regelmatig en gebruik grote dikke elastiekjes zonder ijzeren verbind stukje.

Invisible Bobble elastiekjes bij Douglas €4,95, Gekleurde elastiekjes bij de Hema €1,00

 

12. Kies een goede borstel

Last but not least..een goede borstel is super belangrijk! Gebruik een borstel met natuurlijke haren. De borstel van Marlies Möller combineert lange nylon haren (die je hoofdhuid masseren) en kortere van zwijnhaar die je haar met zorg je haar borstelen.

De detangler van IKOO is prima om je haar te ontklitten zonder schade (ook voor je handdoek droog haar)

Marlies Möller verzorgende borstel €52,20, IKOO detangler €21,95 beide bij Douglas

 

 

Don’t forget…alles wat je aan dacht geeft GROEIT! 

 


 

11 thoughts on “12 x Zo krijg je mooi lang haar

  1. Ik doe veel dingen wel, maar sommige niet haha… Mijn haar was ik niet zo vaak, heeft het ook echt niet nodig. Alleen kan ik mijn haar wel iets vaker los dragen. Ik ben zelf al een warmbloedje en dan is los haar helemaal warm… pfff haha

  2. Hele goede tips! Ik ben er tegenwoordig meer mee bezig. Mijn haar breekt heel snel en is heel kwetsbaar! Ik droog het altijd natuurlijk ken gebruik een goedkopere versie van de linkse borstel, is wel fijn! Ook gebruik ik nu echt een masker en leave in serum oil!

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.