Column | Bienvenue in BH

Ik ben heel mijn leven al geen fan van muggen en wespen. Sterker nog, voor wespen sla ik onbezonnen op de vlucht.  Maakt me niet waar ik ben of wat ik aan het doen ben.

En dan bedoel ik: maakt me ècht niets uit .

Zo heb ik één keer, toen ik in een chic hotel werkte, bij een tafel van 10 personen een heel dienblad met drankjes zó op de tafel gesmeten omdat er een wesp bij mijn hand vloog.

Mijn oncontroleerbare angst is groter dan mijn wil. Ik raak compleet in paniek. Ik wordt een ander mens. Een soort hulk.

Zo was het, járen later, een mooie ochtend, begin augustus. Hoogseizoen op de camping in de Dordogne, die we destijds met de hele familie runde. De zon liet zich langzaam zien en de camping ontwaakte. Heerlijk, vond ik dat, zulke ochtenden op de camping in Frankrijk.

De eerste gasten kwamen hun stokbrood en croissants ophalen in het winkeltje wat aan het terras van het restaurant grensde.

Ik maakte de bar en het terras klaar voor de eerste koffie leuten en vouwde de parasolletjes open die in de tafels geprikt stonden.

Op dat moment hoorde ik gezoem en voelde iets uit de vouw van de parasol zo over mijn rug, mijn t-shirt inglijden.

Ik voelde brandende steken op rug…

EEN WESP!

Ik gilde, schreeuwde en rende naar de receptie waar mijn zus de administratie aan het doen was. Ik rukte mijn t-shirt uit en huilend riep ik dat er een wesp in zat.

Ze veegde over mijn rug en bevestigde dat ik 3 steken had, maar dat de wesp weg was.

Ik stuiterde nog steeds van paniek toen ik mijn zus vrolijk hoorde zeggen: “Bonjour, hadden jullie gereserveerd?”

Langzaam draai ik me om en kijk in 8 verbaasde ogen. Een familie met 2 kleine kinderen stond aan de balie.

Euhm…bienvenue” zei ik met een rood hoofd en een beschaamde glimlach en griste gauw mijn t shirt van de grond.

Eh nee” zei de man lachend  “Maar na zo’n ontvangst hopen we eigenlijk wèl dat er plaats is.

 

 


8 thoughts on “Column | Bienvenue in BH

  1. Haha, leuk om te lezen, minder leuk voor jou natuurlijk. Ik heb ook niks met beestjes, panisch voor spinnen. Wespen ga ik wel uit de weg, maar valt nog niet onder het label panisch.

  2. Dit had echt zo een verhaal van mij kunnen zijn! Ik ben zelf ook echt als de dood voor wespen en ander ongedierte en dat heeft ook al veel gênante momenten opgeleverd, haha!

  3. Ik zie dit meteen voor me haha, ben ook als de dood voor die beesten. heb ooit een bijensteek gehad, die zat in mijn broekzak nadat mijn moeder hem van de lijn had gehaald -_-

  4. Leuk verhaal, al zal je het toen even wat minder gevonden hebben. Ik heb het ook niet zo op wespen staan, maar meestal kan ik aardig rustig blijven.

  5. Hahaha, wat een geweldig verhaal! Ik zag het helemaal voor mij! Ik ben ook doodsbang voor wespen en ik laat dan ook alles achter mij. Als er een wesp in de kamer zit dan ga ik rustig, nou ja, rustig in een andere kamer zitten totdat hij of het raam uit vliegt of totdat een van de mannen mij ervan verlost. (heb ik ook met spinnen overigens)
    Ik ben een keer gestoken door een bij en dat deed ook behoorlijk pijn, een wespensteek lijkt mij nog enger, ook omdat je een allergie zou kunnen hebben. En wespen in een pretpark of in je glas op een terras..Ik krijg nu al nachtmerries bij het idee alleen al! (ben bang dat zo een beest in mijn keel terecht komt..)

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.