6 x grappige tips & weetjes over Sydney

Niet lang geleden was ik in Sydney. En wat is dat een heerlijke stad! Eenmaal daar ontdekte ik toch wel een aantal eigenaardige dingen die ik eigenlijk nog nergens gelezen had.

Nieuwsgierig? Komt goed uit want hier zijn ze!

Niet lang geleden was ik in Sydney. En wat is dat een heerlijke stad! Eenmaal daar ontdekte ik een aantal toch wel erg eigenaardige dingen die ik eigenlijk nog nergens gelezen had.

Nieuwsgierig?

Komt goed uit, want hier komen 6 grappige weetjes over Sydney!

#1 De opera van Sydney kun je beter van veraf bekijken

Waarom? Omdat dit gebouw van dichtbij gewoon echt lelijk is! haha Betegeld met kleine twijfelachtige kleuren witte tegeltjes. Vandaar dat de bouw ook maar liefst 10 jaar in beslag nam (2 jaar constructie, 8 jaar(!) betegelen..) 

weetjes Sydney

weetjes Sydney

#2 Beware of the Bin Chickens

Pas op je sandwich als je lekker in het park zit te eten. De in de volkmond eerder “Bin-chickens” genoemde oftewel “vuinisbak kippen” staan op de loer. En voor je het weet ben je omcirkelt door deze grappige lange snavelige vogels.

Die blijkbaar ook wel eens mensen “aanvallen” voor eten of als je te dicht bij hun nesten loopt..

weetjes Sydney

Echt volledig nutteloze info: Wist je dat deze “kliko kip” toch de tweede plaats behaalde in de Australische “Bird of the Year 2017 contest” ?

#3 Ook Sydney heeft een tulpen festival!

Ja, ja ook Sydney heeft tulpen! Alleen bloeien die in September, want dan is het voorjaar in Sydney.  Ieder jaar wordt dan het Tulip Time festival gehouden,  het grootste bloemen festival van heel Australië!

weetjes Sydney

#4 Kaketoe’s zijn dol op hout

Al wandelend door het park vliegen ze je gegarandeerd om de oren: kaketoes! Prachtig! Hele zwermen zweven al krijsend over je hoofd.

Wel een groot probleem in Sydney, want dit vogeltje is namelijk dol op hout en dan het liefst van huizen…hij knaagt aan houten balkons, balustrades en daken. Even zijn snavel bijwerken. Hier een voorbeeld..en hij is niet alleen, het zijn er duizenden

..maar ze blijven prachtig..en schattig!

weetjes Sydney

#5 Ieder jaar, met Pasen, wordt er een Duck fashion show gehouden..

Tijdens de Sydney Royal Easter Show, waar toch zo’n 900.000 bezoekers op afkomen wordt er ieder jaar met Pasen, een eenden-modeshow gehouden. Iedere eend showt 3 verschillende kostuums: een avond-, dag- en een trouwkostuum. ….#Don’t ask me why…WHY?

weetjes Sydney

#6 En nee…Sydney is niet de hoofdstad van Australië

Ondanks dat in Sydney 60% van de hoofdkantoren van alle grote bedrijven staan is de hoofdstad van Australië toch: Canberra, een onbekende stad, in the middle of nowhere, in het binnenland, tussen Sydney en Melbourne.

Ja, ook de Australiërs zèlf vragen zich af: waarom?

 

Verder lezen:

Nieuw Caledonië | Het eiland van de Amadée vuurtoren
Op de fiets door authentiek Kuala Lumpur!
Ciguatera visvergiftiging | Was dat even schrikken!


3 thoughts on “6 x grappige tips & weetjes over Sydney

  1. Dank je wel voor deze leuke post! Een goed begin van mijn dag. Mijn oudste dochter wil graag naar Australia, ik zal haar jouw blog laten lezen. Groetjes, An.

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.