Zo regel je je visum voor je op vakantie gaat!

Ja, ja, de vakantie kriebels borrelen weer op! Lekker! Het uitzoeken van een geweldige bestemming ver of dichtbij is weer begonnen. Een goede voorbereiding van je vakantie kan echter een hoop vakantie stress voorkomen. Kijk daarom altijd even na of je een visum moet regelen voor de bestemming.

 

Een visum regelen doe je zo

Een visum is niets meer en niets minder dan een toestemming om een bepaald land binnen te mogen gaan of om in een land voor een bepaalde periode te verblijven. Een visum is niet gratis en kost gemiddeld tussen de €20,- en €180,- euro.

Je kan een visum regelen via de desbetreffende ambassade, maar gelukkig zijn er tegenwoordig eenvoudigere manieren zoals online je visum aanvragen. Wel zo handig en je ontvangt het visum vaak binnen no-time per email. Je betaalt een kleine commissie, maar voor mij is het dat dubbel en dwars waard.

Er zijn landen waar je voordat je op het vliegtuig stapt al een geldig visum in je bezit moet hebben, zoals bijvoorbeeld bij Australië. Je moet het visum van te voren in je bezit hebben anders kun je dus niet eens inchecken voor je vlucht.

Voor landen als Canada of Amerika heb je een EtA (Electronic Travel Authorization) of ESTA nodig. Dat houdt in dat een een elektronische toestemming nodig hebt om het Canadees of Amerikaans territorium binnen te vliegen.

Er zijn ook landen waar je het visum ter plekke kunt regelen en betalen. Vaak houdt dit wel in dat je daarvoor naar een aparte balie op het vliegveld moet en dus wederom achter in de rij kan aansluiten. Een beetje overbodig vakantietijd verlies.

 

visum regelen

Elk land hanteert andere regels..dus dubbel checken!

Kijk ook altijd even na of er andere eisen worden gesteld om een land binnen te komen. Om de meeste landen binnen te komen moet je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van binnenkomst. Ook zijn er landen waar je, na bezoek van een ander land, niet meer binnen mag.

Online je visum regelen kan heel makkelijk en snel via de site van visumbuitenland.nl, je vindt er ook veel aanvullende informatie over de eisen per land en de verschillende visa. Ook kun je er spoed aanvragen indienen en heb je gemiddeld je visum binnen een kwartier al.

 

visum regelen

 

 Waar moet je verder op letten bij het aanvragen van een visum?

 

  • Doe de aanvraag van je visum ruim van te voren, minimaal 30 dagen voor vertrek.
  • Check of je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig is vanaf de dag van aankomst
  • Zorg er altijd voor dat je alle gegevens volledig invult (precies zoals in je paspoort staat vermeld) en dat je geen (spel)fouten maakt bij het invullen (dit kan weer onnodige vertraging opleveren)
  • Neem indien mogelijk altijd een geprinte versie van je visum mee op reis, niet alle landen accepteren een visum op je telefoonscherm..;-)
  • Voor de serial-reizigers onder ons: check of dat je nog wel genoeg lege pagina’s hebt in je paspoort om bestempeld te worden.
  • Ouders met kinderen: let er op dat kinderen in het bezit moeten zijn van hun eigen paspoort (of identiteitsbewijs). Bijschrijvingen zijn niet meer geldig. Hier lees je daar meer over.

 

Als je verder nog tips hebt over visa, laat het gerust weten in de comments hieronder 😉

 

 


Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.