Fietsen door hartje Singapore

Er is bestaat geen andere stad zo knus, modern en Aziatisch tegelijk. Singapore is heerlijk. Vind ik dan. Daar liggen de menigen nog al over verdeeld.

Singapore. You love it or you hate it.

And I love it. Wist je touwens dat Singapore tot 1965 bij Maleisië hoorde? Moeilijk voor te stellen, want deze stad lijkt in bijna niets op bijvoorbeeld Kuala Lumpur.

Alles in Singapore is verzorgd, verboden, modern, schoon, high tech, geeft licht, knippert of is kunst. Zelfs het bankje waarop je even rust en van het ook al zo perfecte uitzicht geniet, is kunstig gevormd in roestvrij staal.

Als de avond valt, staat Singapore op en is de stad op z’n best. Alle gebouwen, parken, fonteinen en pleinen zijn werkelijk sprookjesachtig mooi uitgelicht.

Fietsen in Singapore

Singapore is uiteraard hard op weg naar groen, groener, groenst en geeft het goede voorbeeld met een gelikte openbaar vervoer structuur, metro, tram bus maar ook, en nou komt het leuke…met BikeSharing oftewel fietsen !

Er is geen betere en leukere manier om Singapore te ontdekken dan op de fiets.

Fietsen in Singapore

De stad is bezaaid met gele, oranje en grijze fietsen, de kleur is afhankelijk van welk fietsbedrijf ze ter beschikking stelt. Ze hebben allemaal hun eigen app waarmee je het slot van de fiets ter plekke opent en you’re ready to go!

Fiets apps

Er zijn verschillende uitgestippelde fietstochten maar ook zonder deze is het heerlijk fietsen in Singapore. Er zijn goede fietspaden, overal fietsen stallingen en het is er, hoe kan het ook anders, veilig.

Fietsen in Singapore

Het leuke van dit fietssysteem is dat je je fiets op verschillende verzamel punten achter kan laten, te voet verder gaan en vervolgens ergens anders weer een andere fiets kan pakken.

De fietsen zijn goed onderhouden (al check ik altijd wel even de remmen van te voren) hebben een mandje voorop en zijn uitgerust met verlichting.

Fiets apps die je in singapore vindt zijn:  OFO, OBikes, MoBikes. De gemiddelde prijs voor een uur fietsen is 1 a 2 SGD (Singapore dollar 1 SG$ = ongeveer 0,63€ )

Fietsen in Singapore & beyond

Natuur

Voor natuur liefhebbers is de Northern  Explorer Loop een echte aanrader, deze 2 uur durende route brengt je langs ongerepte natuur, door prachtige natuur parken, mangroves en moerassen.

Singapore stadscentrum

Natuurlijk kun je gewoon zelf door het centrum fietsen, maar je kan ook mee met de city bike tour . Voordeel daarvan is dat je meteen echt alle bezienswaardigheden en vooral de hidden gem’s van Singapore ontdekt! Wel zo interessant, want Singapore heeft een ontzettend rijke historie waar de gids je graag alles over vertelt.

Strand & water

Deze route voert je langs de stranden van Pasir Ris enEast Coast Park met onderweg een tussenstop bij het Bedok reservoir Park. De Eastern Coastal loop is natuurlijk geweldig op een warme dag en duurt ongeveer 2 uur.

Fietsen in Singapore

Cultuur & natuur

Ten noord-oosten van het centrum van Singapore vindt je het stadseiland Pulau Ubin. Hier kom je met de boot voor 3$ in 15 minuten. Op dit eiland kun je een fiets ter plekke huren. Je bent hier weg van het stadsleven (misschien niet de bedoeling als je slechts een paar dagen Singapore bezoekt 😉 )  en gaat terug in de tijd door de enkele authentieke woningen en gebouwen die Pulau Ubin rijk is. Er zijn verschillende goed aangegeven fiets- en wandelroutes op het eiland die je door ongerepte natuur voeren en als je geluk hebt zie je nog wat bijzonder wildlife.

Kortom: Fietsen in Singapore is een echte aanrader, het is er plat, veilig en er is genoeg te zien en bovendien zijn er fietspaden en routes in overvloed. Meer informatie over fiets-en wandelroutes en activiteiten in Singapore vind je hier.

Ga jij graag fietsen in een vreemde stad?

7 thoughts on “Fietsen door hartje Singapore

    1. Hoi Ton, de fietsen staan overal op strategische plaatsen, niet nodig om te reserveren hoor, je kan E gewoon gebruiken. Op de kaart in de app kun je precies zien waar de fietsen staan en hoeveel 😉

  1. Lijkt me heerlijk om op de fiets zo’n mooie stad te kunnen bewonderen! De komende jaren zit een uitje ver weg er niet in, maar wie weet ooit!

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.