9 x slim inpakken voor je vakantie

Zodra we beginnen met het inpakken van onze koffers, begint pas ècht het vakantie gevoel op te borrelen. Het slim inpakken van mijn bagage kwam bij mij echter pas met de jaren..door wat flinke inpakblunders denk ik er tegenwoordig iets meer over na, als ik langer dan een week op pad ga.

Wat neem je nou mee als je langer dan een week op vakantie of op reis gaat? En hoe pak je het in? Best een moeilijke keuze, want je hebt vaak beperkte bagage ruimte en je wilt toch voorbereid zijn op zo’n beetje iedere gelegenheid.

Hoe pak je het aan? Hier komen de slimme kneepjes van het inpakvak.

Lees ook:  Column | Het kofferdilemma

Organiseer je kleding met (onmisbare) packing cubes

Deze zijn zowat een must om je kleding netjes in je bagage te houden. Met deze handige koffer organizer vind je je spulletjes makkelijk terug en je bespaart ook nog eens een hoop ruimte. Helemáál veel ruimte bespaar je met de compressor packing cubes, die drukken de lucht eruit waardoor je pakketje nog eens 3 x zo klein wordt.

Neem noodzakelijke spullen mee in je handbagage

Zo stond ik eens kan en klaar op vakantie bestemming vol verwachting op mijn koffer te wachten, die nooit kwam. Nou ja 2 dagen later. Ik had in mijn handbagage echt een paar geweldige boeken, 3 paar slippers, een fohn (why?), mijn laptop en mijn make-up tasje (dat dan wel haha), maar daar had ik weinig aan natuurlijk. Daar stond ik dan..geen ondergoed, geen korte broek, geen bikini, niet eens iets om me in om te kleden en mezelf wat op te frissen.

Dus neem altijd wat “eerste dagen dingen” mee in je handbagage! Wat toiletspulletjes (niet meer dan 100ml per vloeistof als je met het vleigtuig reist), ondergoed en een of twee outfitjes, dan kun je in ieder geval de eerste dagen even uit de voeten.

slim inpakken

Bedenk wat je allemaal gaat doen tijdens je vakantie

Voor en strandvakantie pak je natuurlijk anders in dan voor een 3 weekse rondreis in Azië. Ga je langer op reis en verplaats je je veel? Neem dan geen enorme harde zware koffer mee, daar leur je jezelf een ongeluk aan, maar een compacte lichtgewicht koffer of rugzak.

Lees ook:  10 x super toffe, hippe en vrolijke koffers

Maak een lijstje van de dingen die je ongeveer gaat doen en ga dan pas beginnen aan het slim inpakken. Zorg dat je makkelijk te combineren outfitjes mee neemt, donkere shorts en broeken (je zet je billen waarschijnlijk niet altijd op een zojuist schoongeveegd bankje) en wat multidraagbare jurkjes.

Zorg dat de kleding van sneldrogende lichtgewicht stoffen zijn. Mocht je een flinke regenbui tegenkomen dan is het droogkrijgen van een wollen trui of een lange spijkebroek een hele opgave.

Lees ook:  Zomerjurkjes 2018 | Deze mogen niet ontbreken in je koffer

Draag laagjes als je met het vleigtuig reist

Hier geldt het motto, alles wat je draagt hoeft niet in je koffer, meteen ook handig, want in het vleigtuig is het vaak erg koud. Leef je dus uit met je dik paar sokken, trui, leren riem, sieraden en lange broek.

Een handwaszak

Ga je langer op reis is het handig om een waszak mee te nemen, hierin kun je met weinig water een was “draaien” de zak is opvouwbaar, neemt weinig plaats in beslag en door te kunnen wassen hoef je weer minder mee te nemen. #travelhack

Pareo of grote sjaal

Weer zo’n reis must-have! Een pareo of grote sjaal neemt weinig plaats in beslag en je kan hem op verschillende maniereen gebruiken. In je haar, als rokje of als handoek op het strand.  Maar het meest praktische is wel dat je een sjaal kan gebruiken om je schouders of knieen te bedekken als je een tempel gaat bezoeken.

Pareos en sjaals kun je vaak ter plekke ook kopen en waarschijnlijk goedkoper dus keep that in mind 😉

slim inpakken

Een wind-regen jack

Een lichtgewicht regen/wind jack is perfect voor de wat koudere avonden of dagen. Het houdt je warm, uit de wind en beschermt je tegen de regen. Daarbij komt dat het weinig plaats in beslag neemt en je het ook zo weer in je tas kan frommelen.

Sneldrogende handdoek

Een must voor iedere reiziger. Een lichtgewicht, sneldrogende microvezel reishanddoek. Je kan ze in verschillende kleuren verkrijgen en is echt een uitstekend alternatief voor de logge, dikke, moeilijk drogende “gewone” handdoek.

En tenslotte..hou wat ruimte over in je koffer

Dat zou moeten lukken met de bovenstaande tips en anders de moeite waard om hierin te oefenen. Je komt ongetwijfeld onderweg allerlei leuke dingetjes tegen die je graag mee terug wilt nemen! Zou jammer zijn als je die moet laten liggen omdat je geen plaats meer in je koffer hebt.

Lees ook:21 ultieme cadeautips voor de reiziger boordevol super handige gadgets voor als je op reis gaat!

Dit zijn mijn door schade en schand geleerde slim inpakken tips, wat zijn jouw inpak hacks?

1 thought on “9 x slim inpakken voor je vakantie

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.