Column Persoonlijk Travel

Column | Het koffer dilemma

De vakantie staat weer voor de deur en daarmee komen niet alleen mijn kleren maar ook het koffer dilemma de kast uit. Ik neem namelijk ALTIJD teveel mee. Zo’n 85% van mijn koffer inhoud bestaat uit: je weet maar nooit…

Ik moet weer kiezen en vooruitzien. Vooral vooruitzien dan, want met kiezen heb ik nogal moeite in dit geval…

Die 6 leuke strandjurkjes, voor iedere dag een leuke top met bijpassende short of rokje, die 5 bikini’s en die nieuwe zomerbroek, kan ik vast een keer aan nou. Twee paar slippertjes, drie paar sandaaltjes, een paar mooie hakjes..

Na kort wikken en wegen, neem ik uiteindelijk maar gewoon alles mee..je weet uiteindelijk maar nooit...

Ook de toiletspullen zijn zo ingepakt, maak ik echt geen punt van. Ik neem opnieuw gewoon alles mee wat in mijn toilet kast staat. Je kan toch niet kiezen uit dag- of nachtcrème? Shampoo of conditioner? Dus hoppakee dat ook klaar. Weer zo’n 5 kilo erbij..

Beter mee als onverlegen is mijn motto! En dat gaat prima!

Zelfs kleding die ik nooit draag, maar waar ik, voordat het de koffer ingaat wèl netjes de kaartjes afknip, gaat toch die koffer in. Waarom? Je weet maar nooit, ik ga het misschien nu op vakantie wèl dragen. Right?

En nee, ook op vakantie gaan ook die goede voornemens meestal in rook op. Ik ga dan toch weer voor de dingen die ik altijd draag.

Dit alles met als gevolg dat ik vaak al flink dik aangekleed (alles wat je aan hebt hoeft dan weer niet in je koffer, maar mijn officiële versie is meer zoiets als: in het vliegtuig is het koud..) bij de incheck balie sta.. met een rood hoofd. Mijn koffer is weer eens te zwaar..

Na wat gemopper :- MA-AMMM..ALWEER! en MAAARGIEEEEE…ENCORE.! (manlief is frans ;-)) –  worden er wederom, recht voor de incheck balie, van allerlei spullen uit mijn koffer overgeheveld in de koffer van mijn zoon, die het allemaal wèl begrepen heeft (tot mijn grote vreugde) en gewoon meeneemt wat hij ook daadwerkelijk gaat dragen. Hij heeft dit koffer-organisatie-talent in ieder geval niet van mij, maar ik maak er maar weer eens dankbaar gebruik van…dat weet ik nou AL (-WEER…niks zeggen he?)

Maargy (1)

Hoe pak jij dit aan? Ben benieuwd.. alle tips zijn welkom 😉 ?

 

Foto: Unsplash


 

You Might Also Like...

13 Comments

 • Reply
  Natalie Vanheers
  15 december, 2017 at 21:03

  Ik pak ook echt niet graag en begin er steeds te laat aan! Je hebt tegenwoordig wel van die toffe cubes waarmee je wat georganiseerder kan pakken, lijkt me ook wel handig

  • Reply
   Maargy | M
   19 december, 2017 at 02:36

   Ja, die zijn super handig!

 • Reply
  Eva
  15 december, 2017 at 10:49

  Wat leuk geschreven dit! En zo herkenbaar 😀 En ik snap je punt hoor, je kan nooit teveel “voor het geval dat” spullen meenemen

  • Reply
   Maargy | M
   19 december, 2017 at 02:35

   Merci Eva! 🙂 Nee he? Wij zijn dan ook op alles voorbereid haha

 • Reply
  Marjolein Goedhardt
  15 december, 2017 at 10:41

  haha ik nam ook altijd te veel mee totdat ik op de plek van bestemming juist weer heel veel kocht. altijd een probleem met te veel gewicht dus neem nu standaard te weinig mee (als ik naar een land ga waar shoppen voordelig is natuurlijk)

 • Reply
  querine
  15 december, 2017 at 09:49

  ik ben net zo erg en ik denk dat veel vrouwen dat hebben!
  ik dacht nu ook weer me koffer is netjes maar gisteren ging ik nog even een rondje door me kast en er liggen alweer 10 extra outfits in mijn koffer
  querine onlangs geplaatst…Fashion | | Mijn Friday Freshness Outfits

  • Reply
   Maargy | M
   19 december, 2017 at 02:33

   Herkenbaar! Hoe langer van te voren ik aan mijn koffer inpakken begin..hoe meer ik erbij doe haha

 • Reply
  Vera
  15 december, 2017 at 08:55

  Ik weeg mijn koffer altijd van te voren en zorg dat er nog 4 of 5 kilo bij kan voor souvenirs haha
  Vera onlangs geplaatst…Londen, welke niet zo bekende plekken ga ik bezoeken?

  • Reply
   Maargy | M
   19 december, 2017 at 02:32

   Zo dat is nog eens vooruit zien! Ik reken op de extra plaats in de koffers van mijn mede reizigers. Al grappen zij hier wel altijd over: Nee, jij kan niets meer kopen want je hebt geen plaats over..maar meestal gaan ook de souvenirs gewoon in hun koffers haha..

 • Reply
  Krystle/Batboy
  15 december, 2017 at 08:50

  Haha . Ik hoef bijna nooit mijn koffer in te pakken, maar als ik dat wel moet gaan er ook altijd spullen mee ‘je weet maar nooit’ . Tips heb ik niet helaas, want bij mij is het vaak ook een drama dat inpakken
  Krystle/Batboy onlangs geplaatst…Uit eten en thuis komen met een lege maag

  • Reply
   Maargy | M
   19 december, 2017 at 02:30

   Haha! We are not alone 😉

 • Reply
  Nicole Orriëns
  15 december, 2017 at 08:17

  Ik ben niet zo reislustig, maar als ik ga neem ik altijd het liefst zo min mogelijk mee. Dit probleem zou ik dus denk ik niet zo gauw hebben.
  Nicole Orriëns onlangs geplaatst…Je weet dat je teveel Koreaans drama hebt gekeken als…

  • Reply
   Maargy | M
   19 december, 2017 at 02:29

   Wat heerlijk dat je gewoon niet eens veel mee wilt nemen!

Leave a Reply

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: