Maleisië Travel

Een rondje Kuala Lumpur in 48 uur

Als je reist in of naar Zuid-oost Azië is de kans groot dat je zomaar een stop-over hebt in Kuala Lumpur. Dankzij de vrij centrale ligging is het vliegveld KLIA een belangrijk knooppunt voor verbindingen naar de rest van Azië.

Heb je weinig tijd die je uiteraard goed wilt benutten om toch zoveel mogelijk te zien van Kuala Lumpur?

Dan heb je hier mijn lijst met dingen die je zeker niet mag missen!

Voor de handigheid heb ik de lijst onderverdeeld in 3 dagdelen, natuurlijk doe je gewoon lekker waar je zin in hebt, I know, maar het kan handig zijn om je trip te organiseren. Sommige attracties zijn gewoon nèt ietsjes mooier en leuker in de avond of koeler in de ochtend bijvoorbeeld. In KL kun je je prima met de taxi verplaatsen, hier vind je het artikel met de gebruiksaanwijzing ;-).

’s Morgens

1. Batu Caves

10 km ten noorden van Kuala Lumpur vind je Batu Caves. In deze 200 miljoen jaar oude kalkstenen heuvel bevinden zich drie Hindoe tempels en heiligdommen (Shrines) uitgestrekt in een 100 meter lange grot die je bereikt via een 272 treden tellende trap. In de eerste grottempels staan beelden van Hindoe goden en een  stalletje met souvenirs en via een trap kom je in de laatste grot waar een tempel met altaar staat.

Batu Caves is ook de plaats waar ieder jaar het Hindoe feest Thaipusam word gehouden.

Het mooiste aan Batu Caves is wel het imposante, 43 meter hoge beeld van Lord Murugan (de halfgod van de oorlog ) wat zich bevindt naast de ingang.

Enkele tips:

  • Bezoek de Batu Caves tempel het liefst ‘s-morgens dan is het nog niet zo warm en ligt de trap nog in de schaduw. Bezoek aan de tempel is gratis.
  • Voor de dames zijn bedekte benen “verplicht ” dus een lange broek of neem een sjaal mee om om te slaan. Ben je die vergeten dan kun je die (uiteraard)ter plekke kopen voor een lekker prijsje.
  • Verberg ook je etenswaren en flesjes drinken want de Batu aapjes zijn echt heel brutaal en slim (niet vals hoor!) en jatten je hele rantsoen voor je er erg in hebt. Je bent dus gewaarschuwd ;=)

2. Thean Hou Tempel

De Thean Hou tempel, ook bekend als de tempel van de Chinese Zeegodin, is in 1987 gebouwd op de Robson Heights heuvel en bezit invloeden uit het Boeddhisme en taoïsme. Deze prachtige, fotogenieke tempel met veel kunstig houtsnijwerk vol kleur en details, imposante daken met versieringen is zeker een bezoekje waard.

Aan de zijkant van de tempel vind je een kleine maar knusse patio vol met bloemen en ornamenten, waar, heb ik me laten vertellen, veel bruidsparen hun trouwfoto’s maken.

Namiddag

3. De Petronas Twin Towers

Hier kun je natuurlijk niet omheen, de prachtige Petronas Twin Towers zijn hèt embleem van KL sinds de voltooing in 1998. De 452 meter hoge torens van chroom en staal lichten tegen de avond op als een prachtig sieraad, echt, magnifiek!

In de torens bevinden zich vooral kantoren, maar je kan tickets online boeken voor een bezoekje aan de glazen skybridge (tussen de 41e en 42e verdieping) en het observatieplatform op de 83e verdieping, waar je kan genieten van een close-up van de torenpunt, een tentoonstelling over de historie van het gebouw, en een hele berg digitale displays & gadgets.

Aan de zijkant vind je het prachtige aangelegde KLCC stadspark met een (s’avonds verlichtte) fontein show, een jogging track en een kinder zwembad. En natuurlijk is er ook een shopping mall: Suria KLCC!

4. Chinatown Petaling Street

In Petaling Street kun je typisch Chinatown winkelen: horloges, tassen, sportschoenen, petjes, parfums ..en dat alles heuse “genuine copies” van bekende merken haha.

Hier mag, nee hier moet je je uitleven met afdingen! Maar de sfeer is heerlijk. En natuurlijk vind je ook hier weer van allerlei basic streetfood en restaurantjes (goed, maar niet de beste..)

5. Central Market & The Heritage walk

5 minuutjes lopen vanaf Petaling Street vindt je de overdekte Central Market.  Hier  vindt je vooral ambachtelijke vervaardigde souvenirs, sieraden, lederwaren en kleding uit India, Vietnam, Maleisië, China en Indonesië en ook een kleine foodcourt op de 2e etage. Ook kun je hier je voetjes schoon laten eten door speciale pedicure vissen (erg grappig!) je toekomst laten voorspellen of  zelf een Batik painting maken. Aan de zijkant van het gebouw loopt de Heritage Walk, een soort vlooienmarkt, met stalletjes kleding, souvenirs en daar is tie weer: streetfood!

6. Merdeka square & Sultan Abdul Samad Paleis

Als je de het overdekte gedeelte van de Heritage walk aan de achterkant uitloopt kun je zo doorlopen naar Merdeka Square en het Sultan Abdul Samad Paleis gebouwd door de Britten in 1897.

Onderweg maak je dan natuurlijk nog even een leuke I ♥ KL foto bij de Kuala Lumpur City Gallery!
img_3500

Het paleis is tegen de avond prachtig mooi uitgelicht. Verder is dit een “je moet het toch even gezien hebben” gebouw.

Recht tegenover het paleis zie je de Royal Selangor Club wat vroeger diende als “clubhuis” van het cricket terrein, vandaag beter bekend als Merdeka Square. Het Merdeka (letterlijk: onafhankelijkheids) plein is tegenwoordig het decor voor de Malaysia National Day Parade die jaarlijks word gehouden rond eind augustus.

7. Menara KL Tower

Deze 421 meter hoge toren, gebouwd in 1994, is tesamen met de Petronas Twin Towers een van de hoogtepunten in de Skyline van KL. Vanaf het op 276 meter gelegen platform heb je een absoluut smashing uitzicht over Kuala Lumpur. De Menara KL toren staat midden in het KL Forest Eco Park (voorheen: Bukit Nanas Forest Reserve). Boven in de KL Tower, één van werelds hoogste vrijstaande torens, vind je het restaurant Atmosphere 360° waar je onder het genot van dit adembenemende uitzicht kan genieten van een Hi tea of lunch/diner buffet.

Je kan ook het observatie- en sky deck bezoeken of the Skybox, een glazen kubus, tickets kun je hier online bestellen.

Onderaan de KL toren vind je tevens een aquarium, een theater, souvenirswinkeltjes en een mini Zoo. ‘s-Avonds kun je de toren op 10 kilometer afstand al zien dankzij de gekleurde LED verlichting show, die synchroon gaat met afgespeelde muziek.

De KL Tower is het vrolijke maatje van de chique Petronas towers zal ik maar zeggen en mede dankzij het contrast tussen de natuur jungle sfeer aan de voet van de toren en de High-tech boven is de KL tower de “moeite” van een bezoekje waard.

s’ Avonds

8. Heli Lounge Bar – Helipad

Hier kun je op een wel heel bijzondere wijze van de zonsondergang genieten. De bar is namelijk gelegen op een voormalig helicopter platform.  Zorg dat je een beetje fatsoenlijk gekleed gaat na 19 uur anders kom je niet boven.

9. Jalan Alor & Changkat

Deze straat bevindt zich in de wijk Bukit Bintang en veranderd s’avonds in een groot eetfestijn! Compleet met straatmuzikanten, gemengde geuren van durian, vis, bakvet en fruit. Gegrilde chickenfish, kebab, chinees, Indisch noem maar op. Hier eet je goed, goedkoop en smaakvol. Jalan Alor is een regelrechte belevenis die je gewoon niet mag missen!

10. Night bars & Nightlife

Changkat

Als je dan lekker hebt gegeten in de Alor straat en je valt nog niet om dan kun je meteen door naar het lokale nachtleven in Changkat wat zo goed als om de hoek ligt. In deze straat zitten 10 tallen restaurant-bars met druk bevolkte terrassen, live muziek, televisie schermen en  “frree drrinks for the ladies” . Kortom Changkat gaat door voor een gezellige afsluiter van je dag!

 

Bedankt weer voor het lezen en deel gerust jouw favoriete stekjes in KL!

Foto credits:
Central Market ingang:  By Azreey
By Freepik:  Heritage Walk, Central market corridor,  Petaling street entrance,  Statue Batu Caves  (Engin Aykurt @Freepik)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s