Hutong food court @ Lot 10 Bron: two hundred percent / Wikimedia

De 7 beste food courts van Kuala Lumpur

In Maleisië draait bijna alles om makan-makan (eten). En dat kun je dus ook overal, de hele dag door, in alle smaken, geuren en kleuren.

in Kuala Lumpur vindt overal wel street food, eettentjes en restaurantjes maar Maleisië heeft daar nog iets aan toegevoegd: de food courts. Hier eten is gezellig, lekker en goedkoop. Handig ook want hier kan iedereen zelf kiezen uit welk land je wilt eten.

 

Wat is een foodcourt?

Een food court is een soort grote overdekt plein of hal vol met tafels en stoelen. Omringd met allerlei eetstalletjes die een verscheidenheid aan Aziatische specialiteiten verkopen.

Zo vind je er Maleisisch, Vietnamees, Indisch, Chinees, Kantonees, Japans, Indonesisch en Koreaans. Maar ook minder Aziatisch als Russisch, Libanees, Marrokaans of Italiaans.

Er is zoveel keuze als er smaken zijn!

 

Hoe werkt het?

Het makkelijkste is, voordat je gaat zitten, om eerst een verkenningsrondje te maken langs alle eetbalies en te kijken wat het meest je smaakpapillen op gang brengt, want geloof me, zoveel keus maakt het er niet makkelijker op!

Er zijn food courts waar je je bestelde maaltijd direct afrekent bij de commercant. Je krijgt dan een nummer. Maak je geen zorgen als je verder weg zit, ze houden prima in de gaten waar je bent beland.

In deze foodcourts bestel je je drankje bij de centrale dranken balie waar je wederom meteen betaald.

Dan zijn er ook food courts waar je gaat zitten en waar er iemand je drankje op komt nemen. Je krijgt je tafelnummer en staat vervolgens op en gaat ergens wat bestellen. Daar geef je je tafelnummer door en krijg je je maaltijd keurig aan tafel bezorgd. Pas dan betaal je de rekening.

Tenslotte heb je food courts waar je een kaart krijgt waar je van te voren een bedrag op stort. Hiermee kun je bij alle stalletjes betalen, zowel eten en drinken. Hou je tegoed over? Geen probleem, je geeft, na afloop,  je kaart af bij de kassa en je krijgt het overgebleven bedrag netjes terug.

 

Waar vind je ze?

Veelal in de shopping malls..zowat iedere zichzelf ook maar enigzins respecterende mall beschikt over een food court! Groot of klein, maar je vind er een. Dan kom je ze ook vaak tegen in drukke straten of woonwijken, vaak is de food court daar in de vorm van een overdekt pleintje.

Als je Kuala Lumpur bezoekt, kun je er niet omheen en zul je er ongetwijfeld een keer eten 😉

 

De  7  beste food courts van Kuala Lumpur:

1.  Hutong food court @ Lot 10 shopping mall 

beste food court kuala lumpur

 

Als je van een fijne Chinese keuken houdt mag je deze foodcourt eigenlijk niet overslaan. Hier vind je echt een goede, voornamelijk Chinese cuisine met top chefs. Hutong heeft dit jaar (2017) zelfs de Kuala Lumpur Mayor’s Tourism Award meegekregen!

Hutong foodcourt ligt op de begane grond van het winkelcentrum Lot 10 midden in het centrum (vlakbij Pavilion KL).  De ingang vanaf de straat is een opening waar je direct een roltrap naar beneden neemt. Je zou van buiten af echt niet zeggen dat er zo’n verrukkelijke foodcourt te vinden is! De foodcourt is zo’n beetje opgesteld als een Hutong (Chinese woonwijk) en daardoor heel sfeervol.

Ook vind je hier een soort Japanse winkel met een prachtig en uitgebreid assortiment van Japanse voedingswaren, kruiden, sushi messen etc.

 

2.  Food court @ Central Market

beste food court kuala lumpur
Central Market Foodcourt – Bron: Phalinn Ooi @Flickr

 

Central market beschikt niet alléén over hele gezellige kleine winkeltjes, maar ook een erg fijne food court. Hier eet je voornamelijk Maleisisch, en Aziatisch al zijn er ook enkele westerse stalletjes.

Lekker, makkelijk en goedkoop zijn ook hier weer van toepassing!

 

3. Food Republic @ Pavilion KL

 

beste food court kuala lumpur

 

Deze fantastische en populaire foodcourt brengt ook weer vele smaken van over de hele wereld samen. Libanees, Vietnamees, Maleisisch of Chinees. Van Indische curry tot pizza’s, hotdogs en sandwiches tot je favoriete fastfood zoals Mc Donalds of Subway.

De foodcourt is schoon en gezellig en een gemiddelde maaltijd kost je rond de 4 euro. Mijn favoriet hier is “Little Wok” waar allerlei vers gewokte ingrediënten in een mini wokje worden geserveerd. Food Republic vind je onder in de Pavilion KL Mall…je volgt de stroom mensen rond 12 uur en/of de etensluchten 😉

 

 4. SS2 Selara Malam / Wai Sek Kai  @ Petaling Jaya

 

beste food court kuala lumpur
SS2 – Wai Sek Kai Foodcourt – Bron: @Suanie / Flickr

 

Deze food court in de vorm van een overdekt plein is een must do, eigenlijk meer een must eat! De food street van SS2 ligt in de wijk PJ (Petaling Jaya) ietsjes buiten het centrum.

Veelal Chinese en Kantonese gerechten. Je krijgt er geen genoeg van! Alle stalletjes zijn genummerd dus dat is makkelijk om de kraampjes terug te vinden.

Van smakelijke Claypot rijst (no: 37 en 19), tot gegrilde oester omelet (no:22), van Laksa Siam (no: 52) tot Penang white curry noodles (no: 42). Om zo maar wat te noemen…yummie

De keus is enorm, de kwaliteit is goed en er heerst een gezellige, een beetje markt sfeer. Bovendien eet je ook hier voor weinig. Je kan hier terecht met je eetlust vanaf 5 uur ‘s-morgens tot middernacht! Wat wil je nog meer?

 

5. Signatures @ Suria KLCC shopping mall

 

beste food court kuala lumpur
Suria KLCC shopping mall – bron @ Emran Kassim / Flickr

 

Dankzij de centrale ligging is dit beslist één van de meest populaire en druk bezochtste food courts van KL. Vooral op werkdagen tussen 12 uur en 13 uur is het moeilijk om hier een tafeltje te scoren.

 

7. Eat food Village @ Publika shopping Mall, Solaris

Een hele knusse food court, onderin de Publika shopping mall die je vindt in de expat wijk Mont Kiara. Deze food court heeft een beetje dezelfde indeling als Hutong @ Lot 10, het “Chinees dorpje” idee. Je eet hier dan ook voornamelijk verrukkelijke Chinese specialiteiten.

 

Tot slot: enkele algemene eet tips

Spicy dilemma
Als je van een beetje spicy houdt, hoef je daar niet speciaal om te vragen. Over het algemeen is de Aziatische tong als ook hun spijsverteringsstelsel wat meer gewend aan really spicy. Wat zij not spicy vinden is voor ons al vaak een beetje spicy. Spicy of erger nog very spicy..is voor de doorsnee Europese tong bijna onverdraagbaar. Neem het zekere voor het onzekere en vraag sambal en pepers on the side 😉

Vork en lepel
In Maleisië wordt er gegeten met vork en lepel. Of stokjes. Messen zijn over het algemeen vrij zeldzaam. Je wordt dus creatief met je vork (of je lepel) en gebruikt die om te snijden. 😉

Hawking
Dit is het hawken om een tafeltje. Als alle tafeltjes van een restaurantje bezet zijn ga je vlakbij een tafeltje staan waar de eters bijna klaar zijn. Zodra zij opstaan, is de tafel van jou. Ik voelde me hier best ongemakkelijk bij de eerste keer, maar het is blijkbaar iets heel normaals in Kuala Lumpur.

Welk eetstalletje kiezen?
Als je echt twijfelt over waar je goed kan eten, dan kijk je gewoon naar waar de langste rij staat of waar veel locals bestellen. Je kan er dan zo goed als zeker van zijn dat je juist daar lekker kan eten! 😉

 

 


 

4 thoughts on “De 7 beste food courts van Kuala Lumpur

Klets je mee?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.