Persoonlijk

Objectief: nog (maar) -2 kg vakantiepret!

De vakantie pret kilo’s zijn vaak de langst klevende vakantie souvenirs die je er in de weken erna nog aan herinneren dat de vakantie toch oh zo lekker was!

orange-juice-569064_1920

Heb je deel 1 gemist van 17 augustus?
Dan kun je dat hier even gauw terug lezen 😉

 

Ik ben in de vakantie 3 kilootjes aangekomen. Helaas (NOT :-)) heb ik vanmorgen 1 september, precies 2 weekjes + 1 dag later, afscheid genomen van mijn eerste vakantie kilo . Ik  zit nu dus op 63,5 kg) en zoals beloofd..een kleine update.

Week 1

De eerste week na de vakantie lag mijn binnenste compleet overhoop. Ik denk een soort ontwenningsperiode. Ik vond het best even moeilijk te remmen met eten, want ik zat nog in  wat ik noem mijn “prop” patroon. De overgang vond ik lastig en al helemaal met de jetlag…ik had honger op de gekste tijden.

Mijn lichaam was ook niet blij met mijn opeens veranderde eet gedrag en verzette zich door even chagrijnig te gaan liggen doen met als gevolg dat ik alleen maar aankwam..

Ik heb deze eerste week echt een super opgeblazen gevoel gehad maar met behulp van een kuurtje Drakenfruit (ook wel Pitaya) + ananas smoothies  was ik er binnen no time vanaf.

osha-key-85180 (1).jpgDrakenfruit is namelijk niet alléén caloriearm en gezond, maar werkt ook nog eens stimulerend voor de spijsvertering en bovendien werkt het fruit licht laxerend. Dit komt door de zwarte zaadjes in het vruchtvlees.

Dat kon ik dus wel even gebruiken en ‘s-morgens of in de namiddag (voor het avondeten in ieder geval) maakte ik een lekkere smoothie van een halve drakenfruit gemixed met wat ananas.

Je vindt drakenfruit in 2 soorten, één met rose, de andere met wit vruchtvlees. Ze hebben ongeveer dezelfde smaak maar de rose heeft echt zo’n gezellig flashy kleurtje, dat je smoothie er meteen geweldig Barbiehip uit laat zien 😉 !

Dit waren verder de gewoontes die ik weer op pakte:


Screen Shot 2017-09-01 at 8.53.43 AM


• Water dronk ik zelfs méér dan 1,5 liter (ik woon in Maleisië waar de temperatuur dagelijks 30 graden is dus veel drinken is dan wel makkelijker denk ik )

• Met 1,5 liter fles zelfgemaakte groene ijs thee deed ik 2 dagen.

• Het snaaien en zetmeelhoudende voedingsmiddelen naar binnen werken heb ik geminderd, maar kon het nog even niet helemáál laten hoor. Eigenlijk geeft dat ook niet, gewoon minderen vond ik ook al prima, want mijn motiveer motto is: goed werk heeft tijd nodig!  😉

• En de beweging?  Ik ben maar één keer in de sportzaal geweest..(cardio (step) en wat fitness oefeningen, maar eigenlijk zonder echt veel enthousiasme en wilskracht.

Week 2

Sinds afgelopen maandag gaat de wijzer op de weegschaal weer naar beneden, fijn, maar het lekkerste vond ik toch wel dat dat opgeblazen gevoel was verdwenen!

Dat motiveert zo enorm dat ik zelfs weer enorm veel zin krijg in sporten. Halleluja!  Wat bij mij dan wel weer vaak gepaard gaat met een onbedwingbare zin in winkelen! haha

Aan beide geef ik dus lekker toe! 😉

Bedankt voor het lezen en op naar de volgende -1 kilo update!  😉

Hoe pak jij je vakantie kilootjes aan?

Maargy (1)

You Might Also Like...

24 Comments

 • Reply
  mamaishblog
  5 september, 2017 at 20:40

  De extra kilo’s zijn vervelend. Maar zelf ben ik iets minder fruit gaan eten (vanwege suiker) en meer groente en ik merk wel verschil.Yeah!

  • Reply
   Maargy | M
   12 september, 2017 at 11:51

   You go girl! 🙂

1 2

Leave a Reply

CommentLuv badge

[sg_popup id=43]
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
%d bloggers liken dit: